Zangeres Tina Turner op 83-jarige leeftijd overleden

Zangeres Tina Turner op 83-jarige leeftijd overleden

Het management van Tina Turner heeft bekendgemaakt dat de Amerikaanse zangeres is overleden. Ze bereikte de leeftijd van 83 jaar.

Volgens een verklaring van haar woordvoerder is Tina Turner, ook wel bekend als de Queen of Rock 'n Roll, vredig heengegaan na een lang ziekbed in haar huis in Küsnacht, bij Zürich, Zwitserland. De wereld verliest een muzieklegende en een rolmodel, aldus de verklaring.

Anna Mae Bullock, zoals de zangeres eigenlijk heet, werd in 1939 geboren in Brownsville, Tennessee. Als kind zong ze in kerkkoren en werkte ze onder andere als katoenplukster.

Tina Turner verwierf in de jaren 60 bekendheid als de vrouwelijke helft van het duo Ike & Tina Turner. Ike was haar echtgenoot en ze vormden samen een duo van 1960 tot 1976. Ze genoten succes met het nummer "River Deep - Mountain High".

In 1960 werd hun zoon geboren, maar hun huwelijk was problematisch en gekenmerkt door mishandelingen van Tina door Ike.

De scheiding werd in 1978 uitgesproken, waarbij werd afgesproken dat Ike alle bezittingen mocht behouden. Tina bedong echter dat ze haar artiestennaam mocht behouden.

Lees meer over:
Verenigde Staten

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties