Worm nestelt zich in amandelen van Japanse vrouw na eten van sushi

Entertainment
woensdag, 15 juli 2020 om 9:15
food 3581341 1920
Een 25-jarige vrouw uit Tokio kwam voor een nare verrassing te staan toen ze deze week een bezoek bracht aan de dokter vanwege keelpijn. Daar bleek dat het niets met een griep te maken had, maar dat er een levende worm zich genesteld had in haar amandelen. Het beestje was zo'n 38 millimeter lang. De oorzaak: sushi!
Dokters van het St. Luke’s International ziekenhuis in de Japanse hoofdstad verwijderden de onaangekondigde bezoeker uit de keel van de vrouw met een pincet. Uit een wetenschappelijke studie van het Amerikaanse blad Tropical Medicine and Hygiene blijkt dat het beestje aanwezig kan zijn in rauw vlees of rauwe vis zoals sashimi en sushi. De 25-jarige vrouw had vijf dagen voor het verwijderen van het beestje sushi gegeten.
Onderzoekers waarschuwen voor een stijging van infecties met parasieten door de populariteit van sushi en sashimi. Twee jaar geleden kreeg een 34-jarige Japanse man hetzelfde probleem na het eten van een rauwe maaltijd. ,,Hij herstelde volledig, maar het blijft opletten”, volgens de wetenschappelijke studie. Het goede nieuws: de worm is niet dodelijk.
Na het verwijderen van het ongedierte verdwenen de symptomen als sneeuw voor de zon. De vrouw zal volgende keer twee keer nadenken voordat ze een verse portie vis bestelt.
Beeld: Pixabay