Witte stukjes uit de kipfilet halen? Met deze methode haal je ze binnen 5 seconden weg

Witte stukjes uit de kipfilet halen? Met deze methode haal je ze binnen 5 seconden weg

Kippenborsten zijn voor velen een favoriet in de keuken. Normaal gesproken is de voorbereiding vrij eenvoudig (en met voorbereiding bedoel ik ze uit de verpakking halen). Maar er is één ding dat altijd lastig is: het verwijderen van die draderige, taaie pezen.

Je weet welke ik bedoel: het lelijke witte spul dat gewoon aan de snee hangt. Probeer je ze voorzichtig af te snijden, alleen om stukken kostbaar vlees af te hakken? Of negeer je ze gewoon en knijp je een oogje dicht voor die onsmakelijke stukjes?

Als luie kok doen velen normaal gesproken het laatste (door het hele ding in broodkruimels te dopen vergeet je dat ze er zelfs zijn). Maar ik kon het ook niet helpen om te kijken - eerst met scepsis, daarna met ontzag - terwijl TikTok-gebruiker Mandy Klentz een briljante hack deelde om ze in vijf seconden uit kippenborsten te halen.

Alles wat je nodig hebt is een vork en een handdoek (probeer een papieren handdoek of iets stevigers, zoals een theedoek). Oh, en wat kipfilets.

Benieuwd naar de methode? Ga naar de volgende pagina om het te bekijken

Het is zo makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is de vork onder de pees aan het ene uiteinde van de kipfilet te schuiven, vervolgens de vork te gebruiken om de kip op zijn plaats te houden, het uiteinde van de pees vast te pakken met keukenpapier en omhoog te trekken. In één enkele makkelijke beweging wordt de kip uit zijn peesschede bevrijd (sorry, vies) en is klaar om mee te koken.

Als meer dan vier miljoen views en 600.000 likes enig bewijs zijn, ben ik niet de enige die deze hack wonderbaarlijk vindt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties