Tragisch nieuws Rob de Nijs: "Geen hoop meer"

Entertainment
vrijdag, 28 april 2023 om 16:39
denijs
Op donderdagavond 8 september 2022 kreeg de Nederlandse zanger Rob de Nijs te maken met gezondheidsproblemen. Zijn gezondheid gaat er steeds meer op achteruit.
Onlangs was thuis in Bennekom aan het kijken naar televisie toen hij ademhalingsproblemen kreeg die niet minder werden en aanhielden. Zijn vrouw heeft hem direct geholpen door mond-op-mondbeademing toe te passen terwijl ze wachtten op de komst van hulpdiensten.
De politie, ambulance en brandweer kwamen snel ter plaatse en brachten hem met spoed naar het ziekenhuis om hem te laten behandelen. Nederland reageerde gechoqueerd en vreesde het ergste.
Rond middernacht was Rob de Nijs even bij bewustzijn, maar later verslechterde zijn situatie opnieuw. Shownieuws heeft op YouTube gemeld dat de zanger een hartstilstand heeft gehad en dat hij er niet meer uit zal komen. De familie is in het ziekenhuis aanwezig.
Echter is de gezondheidssituatie van Rob de Nijs is dermate verbeterd dat hij "uit de gevarenzone" is. Dat laat zijn vrouw Henriëtte woensdag weten. Hij blijft voorlopig nog wel in het ziekenhuis.
De 80-jarige zanger heeft een lange carrière in de Nederlandse muziekindustrie en heeft vele hits op zijn naam staan. Hij begon zijn muzikale carrière in de jaren ’60 en heeft sindsdien vele albums uitgebracht en onderscheidingen ontvangen voor zijn werk.
Vorig jaar juni nam Rob de Nijs afscheid van het grote publiek met een groots optreden in Ziggo Dome.
Het was een emotionele avond waarop hij vele fans ontroerde met zijn muziek en persoonlijke verhalen. Het afscheidsoptreden was bedoeld als een definitieve afscheid van het podium en de muziekwereld.
Het nieuws van de gezondheidstoestand van Rob de Nijs is een droevig moment voor vele fans en muziekliefhebbers.