Openbaar Ministerie gaat Ali B en Jeroen Rietbergen vervolgen vanwege verkrachting

Openbaar Ministerie gaat Ali B en Jeroen Rietbergen vervolgen vanwege verkrachting

The Voice of Holland zedenzaak: Jeroen Rietbergen en Ali B worden vervolgd voor verkrachting

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft aangekondigd dat Jeroen Rietbergen en Ali B zullen worden vervolgd voor verkrachting en/of aanranding in de zedenzaak rond talentenshow The Voice of Holland. Het onderzoek naar de zedenfeiten rondom het populaire televisieprogramma begon in april 2022. In totaal werden vier verdachten onderzocht, waaronder Marco Borsato. Echter, vanwege gebrek aan bewijs zal de zaak tegen Borsato worden geseponeerd. Een vierde zaak, tegen de regisseur van het programma, werd eerder al geseponeerd.

Voor Rietbergen gaat het om de aangifte van verkrachting die ex-deelnemer Nienke Wijnhoven tegen hem deed. Bij Ali B gaat het om twee gevallen van verkrachting en één van aanranding. De rapper wordt verdacht van het seksueel misbruiken van twee vrouwen en het aanranden van een derde.

Het nieuws over de vervolging van Rietbergen en Ali B komt na een lange periode van onthullingen en klachten over seksueel grensoverschrijdend gedrag rond The Voice of Holland. Het programma BOOS van Tim Hofman kreeg signalen over deze misstanden en deed in augustus 2021 een oproep aan kandidaten om zich te melden. Dit leidde tot veel reacties die onder meer gingen over Rietbergen, Ali B, Borsato en een regisseur.

Bij het programma meldden zich 19 vrouwen met klachten over seksueel grensoverschrijdend gedrag van bandleider Jeroen Rietbergen. Een vrouw die deelnam aan The Voice of Holland toen ze 18 jaar was, verklaarde in een uitzending van BOOS dat ze was verkracht door coach Ali B. De anonieme vrouw deed in de uitzending aangifte vanwege verkrachting tegen de rapper. Ook Borsato werd beschuldigd van het betasten van kandidaten en medewerkers tijdens zijn periode als coach bij The Voice of Holland en The Voice Kids.

Bron: RTL Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties