Medische toestand Bruce Willis (67) gaat hard achteruit

Medische toestand Bruce Willis (67) gaat hard achteruit

De familie van Bruce Willis heeft donderdag bekendgemaakt dat artsen de diagnose frontotemporale dementie hebben vastgesteld bij de 67-jarige Hollywoodster. Vorig jaar kondigde de familie al het einde van zijn acteercarrière aan, nadat bleek dat hij leed aan afasie, een taalstoornis als gevolg van niet-aangeboren hersenletsel. Willis' familie bedankt nu in een verklaring voor alle steunbetuigingen die de acteur het afgelopen jaar heeft ontvangen en geeft een update over zijn toestand.

Frontotemporale dementie is een vorm van dementie waarbij vooral de voorste delen van de hersenen beschadigd raken. Communicatieproblemen zijn slechts een van de symptomen van deze ziekte waarmee Willis wordt geconfronteerd. Helaas is er nog geen behandeling voor deze vorm van dementie. Willis' familie hoopt daar verandering in te brengen door zich in te zetten voor meer bewustwording over deze ziekte.

FTD is de meest voorkomende vorm van dementie voor mensen onder de 60 en omdat het jaren kan duren voordat de diagnose wordt gesteld, komt het waarschijnlijk vaker voor dan we weten. Bruce Willis' familie hoopt dat door meer aandacht voor de ziekte er in de toekomst wel een behandeling komt. De acteur zelf kan helaas niet meer de media opzoeken om bewustwording te creëren, vanwege zijn toestand.

Volg ons ook op Instagram voor het laatste en belangrijkste nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties