BREKEND: Onderzoek naar 'incident', voorlopig geen repetities Joost Klein

Entertainment
vrijdag, 10 mei 2024 om 15:29
joost
Joost Klein, de Nederlandse deelnemer aan het Eurovisie Songfestival, zal voorlopig niet meer repeteren voor de finale van het evenement. De organisatie van het festival is een onderzoek gestart naar een "incident" rond Klein, zo meldt de European Broadcasting Union (EBU).
Het specifieke incident waar het onderzoek naar wordt gedaan, is niet bekendgemaakt door de EBU, die verder geen verdere commentaar heeft gegeven over de kwestie. Klein, die met zijn nummer 'Europapa' zich heeft geplaatst voor de finale, repeteerde gisteravond nog in de Zweedse stad Malmö, waar het festival plaatsvindt.
Tijdens de persconferentie na de halve finale ontstond er een opmerkelijk moment. Journalisten hadden de gelegenheid om vragen te stellen aan Joost Klein en andere winnaars van de avond, waaronder de Israëlische deelneemster Eden Golan. De deelname van Israël heeft echter geleid tot protesten vanwege de situatie in Gaza, met onder meer demonstraties bij het hotel van de zangeres.
Tijdens de persconferentie stelde een Poolse journalist een vraag aan Golan over de mogelijke gevaren die haar aanwezigheid met zich meebrengt voor andere artiesten en het publiek. Op dat moment reageerde Joost Klein, die aanvankelijk onder een Nederlandse vlag zat, maar deze weghaalde voordat hij reageerde. Hoewel het moment niet goed te zien was op officiële beelden, is het vastgelegd door iemand in de zaal.