Eurovisie komt met bewijs: 'Dit heeft Joost Klein gedaan bij een vrouw'

Entertainment
maandag, 13 mei 2024 om 19:31
schermafbeelding 2024 05 11 om 172452
Joost Klein bevindt zich mogelijk in grote problemen na beschuldigingen van gewelddadig gedrag jegens een vrouwelijke medewerker van Eurovisie, beweert de Zweedse krant Aftonbladet.
Volgens de krant heeft de rapper/zanger toegegeven aan de politie dat hij 'met zijn vuist heeft uitgehaald' naar de vrouw, backstage bij het evenement.
Het incident vond plaats nadat Joost het podium had verlaten, wat resulteerde in zijn verwijdering van het festival. Dit in tegenstelling tot eerdere beweringen dat het onderzoek was afgerond. Emil Andersson, hoofd van het politieonderzoeksteam, verklaarde: ''Wij hebben bewijs dat een man verdacht wordt van bedreiging in de Malmö Arena tijdens de donderdagavond.''
AVROTROS bracht echter een ander verhaal naar buiten, waarin werd gesteld dat Joost herhaaldelijk had gevraagd om te stoppen met filmen en alleen een 'dreigende beweging' had gemaakt. Deze discrepantie heeft voor verwarring gezorgd rondom de situatie.
Joost heeft naar verluidt meerdere keren zijn excuses aangeboden na het incident, maar het is niet duidelijk of deze gericht waren aan de cameravrouw. Politieman Andersson verklaarde dat de kans op vervolging van Joost 'aannemelijk' is vanwege het 'overduidelijke bewijs'. De rechtszaak zal naar verwachting versneld worden vanwege dit bewijs.
De cameravrouw, die naar verluidt erg geschrokken is van het incident, krijgt volop steun in Zweden. ''Er is geen twijfel dat hij zeer agressief was, volgens meerdere getuigen ter plaatse'', aldus een bron dichtbij de vrouw.