Eurovisie brengt nieuwe verklaring naar buiten over Joost Klein, nieuwe ontwikkelingen

Entertainment
dinsdag, 14 mei 2024 om 16:15
schermafbeelding 2024 05 10 om 181526
De European Broadcasting Union (EBU) handhaaft haar besluit om Joost Klein te diskwalificeren voor de finale van het Eurovisiesongfestival, blijkt uit een recente verklaring van de organisatie, waarin het gedrag van Joost Klein wordt besproken.
Na een grondig intern onderzoek concludeerde de EBU dat het gedrag van Joost Klein een duidelijke schending was van de wedstrijdregels die zijn opgesteld om een veilige werkomgeving voor het personeel te waarborgen. Het bestuur en het adviesorgaan van de EBU waren unaniem in hun beslissing om Joost weg te sturen.
De EBU reageerde ook op de geruchten die circuleren op sociale media, waarbij werd benadrukt dat de versie van de gebeurtenissen zoals die in sommige publieke reacties en op sociale media wordt gepresenteerd, niet overeenkomt met de verklaringen van medewerkers en getuigen. Echter, de exacte details van deze verklaringen worden niet vrijgegeven vanwege het lopende juridische proces.
De NPO heeft besloten om bezwaar te maken tegen de diskwalificatie van Joost. De omroep blijft achter haar eerdere verklaring staan, waarin werd gesteld dat Joost een 'dreigende beweging' zou hebben gemaakt richting een cameravrouw. Echter, de EBU, de cameravrouw en de Zweedse krant Aftonbladet hebben deze versie van de gebeurtenissen betwist.
De NPO heeft aangegeven niet verder te willen reageren en wacht op de uitkomsten van het lopende onderzoek. Dit zorgt ervoor dat de controverse rondom Joost Klein en zijn diskwalificatie nog voortduurt.