De vrouw van Bruce Willis spreekt zich uit over zijn dementie

Entertainment
vrijdag, 31 mei 2024 om 10:18
4 30
Bruce Willis kampt met afasie en fans staan ​​in zijn hoek, hoewel ze natuurlijk bedroefd zijn over het feit dat hij zo snel achteruit is gegaan. Nadat het nieuws bekend werd dat het om frontotemporale dementie ging, realiseerden fans zich dat hij niet snel ten goede zou keren.
De voormalige Hollywood-acteur is nog steeds geliefd bij zijn familie, die zich na zijn diagnose achter Bruce schaart. Zijn vrouw Emma is tevens zijn verzorger.
Ze doet wat ze kan om haar man te helpen, maar ze wil ook het bewustzijn over zijn toestand vergroten. Ze verscheen zelfs op de Today Show, omdat het de World Frontotemporal Dementia Awareness Week was.
Ze vertelde dat de ziekte van haar man moeilijk te verwerken is en dat de familie er nog steeds mee worstelt. Ze vroegen of hij wist of hij frontotemporale dementie had, en ze werd emotioneel en zei eenvoudigweg: ‘Het is moeilijk om te weten.’
Ze vervolgde: “Dementie is moeilijk. Het is moeilijk voor de persoon bij wie de diagnose is gesteld, het is ook moeilijk voor het gezin. Dat is niet anders voor Bruce, of voor mijzelf, of voor onze meisjes. Als ze zeggen dat dit een familieziekte is, is dat ook echt zo.
“Ik denk dat het de zegen en de vloek was om eindelijk te begrijpen wat er gebeurde, zodat ik kan aanvaarden wat het is.
“Het maakt het niet minder pijnlijk, maar alleen al het accepteren en weten wat er met Bruce gebeurt, maakt het een beetje gemakkelijker.”
Zijn familie heeft gedaan wat ze konden voor hem, ondanks het feit dat zijn gezondheid achteruit ging. Er gaan zelfs geruchten dat Demi Moore, zijn ex-vrouw, is ingetrokken om het gezin te helpen.
Emma heeft zichzelf omschreven als een zorgpartner en zei dat ze een heel eerlijk en open huishouden zijn.
Ze vervolgde: “Het belangrijkste was om te kunnen zeggen wat de ziekte was, uit te leggen wat het is, want als je vanuit medisch oogpunt weet wanneer de ziekte is, is het allemaal logisch.
“Ik wil niet dat er enig stigma of schaamte kleeft aan de diagnose van hun vader, of aan welke vorm van dementie dan ook.
“Er gebeuren zoveel mooie dingen in ons leven. Het is heel belangrijk voor mij om op te kijken van het verdriet en het verdriet, zodat ik kan zien wat er om ons heen gebeurt. Bruce zou echt willen dat we genieten van wat is. Hij zou dat heel graag voor mij en ons gezin willen.
“Hij is het geschenk dat blijft geven. Liefde, geduld, veerkracht… Voor mij om hier te zijn en dit te doen, is niet mijn comfortzone. Maar dit is de kracht van Bruce.”