Om de horeca uit de schulden te helpen moet iedereen 223 bier drinken

Om de horeca uit de schulden te helpen moet iedereen 223 bier drinken

Financieel experts uit Groot-Brittanië hebben een interessant onderzoek gedaan met een opvallende uitkomst. Zij kwamen namelijk tot de conclusie dat, om de horeca er weer volledig bovenop te helpen, elke meerderjarige Brit 124 pints (halve liters) bier zou moeten drinken. En hoeveel is dat in Nederland dan? Ja, daar hebben we ook een antwoord op.

Het bedrijf genaamd Company Debt, een adviesbureau voor schuldenproblematiek, deed onderzoek. Om de horeca te kunnen helpen zouden bierdrinkers volgens hen 124 halve liters bier moeten drinken. Drink je liever wijn? Dan zou 122 wijn voldoende zijn. Of als je liever geen alcohol drink: 40 diners persoon of 976 zakjes chips blijkt dan ook een optie.

Maar goed, nu naar Nederland, want hoe zit het daar? Volgens onderzoek van de ABN AMRO bank, met gegevens gebaseerd op die van het CBS en eigen transactiedata, werd berekend dat een kwart van de horeca kampt met een belastingschuld. Een stevig aantal. Het gaat dan om 16.000 bedrijven met gezamenlijk een fikse schuld: 943 miljoen euro.

Ook daar kun je weer berekeningen op loslaten en kan er een indicatiesom gemaakt worden om te kijken hoeveel bier we zouden moeten drinken om helemaal van deze belastingschuld af te komen, zo zegt financieel expert bij Knab, Oskar Barendse. “Op basis van de belastingschuld van de horeca in Nederland maken we deze som”, verklaart hij aan EditieNL.

"Als je dan voor het gemak een biertje van drie euro in gedachten neemt, kun je ervan uitgaan dat je 0,30 euro overhoudt als winst. 943 miljoen gedeeld door 30 cent zijn 3.143.333.333,33 biertjes." Maar hoeveel is dat per persoon? "Volgens het CBS zijn er 14.070.340 Nederlanders die boven de 18 zijn en dus mogen drinken."

Vervolgens deel je 3.143.333.333,33 biertjes door 14.070.340 Nederlanders en dan krijg je het aantal van 223,4 biertjes per persoon. "Dat is natuurlijk veel meer dan de Britten. Maar dat komt omdat zij meer bewoners hebben en omdat de Britten het in halve liters hebben geregeld en niet in de kleinere bierglazen rond de drie euro van de Nederlanders."

Om van deze schuld af te komen moeten we nog wel even doordrinken dus, zo blijkt. Laten we in ieder geval hopen op een mooie zomer en goede cijfers voor de horecaondernemers.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash

Lees meer over:
lockdown horeca

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Man doodgestoken in woning, vrouw opgepakt

In de Groningse stadswijk Oosterpoort heeft een steekpartij plaatsgevonden, waarbij het mannelijke slachtoffer de aanval niet...

89-jarige vrouw in scootmobiel omgekomen bij botsing met stadsbus

Op zaterdagmiddag 20 april, rond 13.45 uur, heeft zich een tragisch ongeval voorgedaan op de kruising van de Katerdijk met de...

Dit is hoe de 20-jarige zoon van de overleden Guusje Nederhorst er nu uit ziet

De herinnering aan Guusje Nederhorst, die op slechts 34-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van borstkanker, blijft leve...

VIDEO: Nederlandse conducteur mept Somalisch dreigventje hard tegen de grond

We bevinden ons op een treinstation in Hoorn. Daar kreeg een Somalische jongen ruzie met een conducteur van de NS. De 21-jari...

Vrouw (27) vliegt uit kermisattractie en komt te overlijden

Een ongeval bij een kermisattractie heeft geleid tot het overlijden van een 27-jarige vrouw in Blois, in het hart van Frankri...

Lees meer