Daling coronavirus in België veel beter dan verwacht

Daling coronavirus in België veel beter dan verwacht

Een flinke daling wat betreft het aantal Belgen dat besmet raakt met het coronavirus, in het ziekenhuis of op de intensive care belandt of zelfs komt te overlijden. Het daalt zelfs veel sneller dan verwacht. Mocht het in dit tempo door blijven gaan dan zijn eind mei alle intensive care afdelingen zodanig leeg dat de cafés bij onze zuiderburen weer open zouden kunnen.

Viroloog Steven Van Gucht, werkzaam bij het Belgische coronacrisiscentrum, spreekt van 'alleen maar goed nieuws'. "Alle coronacijfers zijn dalende, en dat volgens de meest optimistische voorspellingen." Wel is het zo dat Hemelvaartsdag, een dag waarop weinig coronatests worden afgenomen, de cijfers mogelijk wat drukken. Desondanks zijn de vooruitzichten erg goed.

Voor 9 juni aanstaande zijn verdere versoepelingen aangekondigd, onder de voorwaarde dat er op de ic's minder dan vijfhonderd coronapatiënten liggen. Zover is het volgens Van Gucht al eind mei, en op 9 juni zouden er op het huidige tempo dan minder dan vierhonderd patiënten liggen. Dat betekent dus dat horeca weer binnen gasten mag ontvangen, de bioscopen en de sportscholen weer open mogen.

Bron: Telegraaf | Beeld: Unsplash

Lees meer over:
coronavirus België

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties