Dit is waarom je beter geen pangasiusfilet meer kunt kopen!

Dit is waarom je beter geen pangasiusfilet meer kunt kopen!

Een schokkende onthulling schudt supermarktbezoekers wakker: consumenten worden opgelicht met pangasiusfilet. Dit betaalbare en veelzijdige visproduct blijkt een duistere kant te hebben die consumenten bedriegt en in gevaar brengt.

Recent onderzoek van voedselwaakhondorganisaties heeft aan het licht gebracht dat een aanzienlijk deel van de pangasiusfilet in supermarkten niet voldoet aan de verwachte kwaliteitsnormen. Dit heeft geleid tot grote zorgen over de veiligheid en eerlijkheid van de verkooppraktijken.

Het schokkende rapport onthult dat sommige pangasiusfilet eigenlijk afkomstig is van andere vissoorten, die mogelijk van mindere kwaliteit zijn of zelfs schadelijk voor de gezondheid van consumenten. Vooral mensen met allergieën of dieetbeperkingen zijn de dupe, omdat zij ervan uitgaan dat ze een specifiek product kopen en consumeren.

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat sommige producenten en distributeurs van pangasiusfilet misleidende informatie verstrekken over de herkomst van het product. Etiketten op de verpakking kunnen onjuistheden bevatten of cruciale informatie verdoezelen, waardoor consumenten worden misleid over de oorsprong en kwaliteit van de vis.

En de 'verse' pangasiusfilet? Dat blijkt gewoon ontdooide vis te zijn, die meestal 3x zo duur wordt verkocht. Het is zelfs zo dat een diepgevroren panga dus verser is dan een ‘verse’ panga, omdat die al even ontdooid in het schap ligt.

Voedselwaakhondorganisaties pleiten voor strengere controles op de verkoop en etikettering van pangasiusfilet, om de bescherming van consumenten te waarborgen.

Supermarkten worden aangespoord om kritisch naar hun toeleveringsketens te kijken en ervoor te zorgen dat ze alleen betrouwbare en geverifieerde leveranciers gebruiken. Consumenten moeten extra voorzichtig zijn bij het kopen van pangasiusfilet en de etiketten en informatie op de verpakking grondig controleren. Of nog beter: koop gewoon ergens anders je (verse) vis dan in de supermarkt.

Lees meer over:
nederland

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Twee wielrenners doodgereden

Twee mannen in hun veertiger jaren zijn vanochtend overleden in de stad Gent in België, toen een auto zich op een groep van v...

Loodgieter gearresteerd nadat hij 1000 euro voor een kwartiertje werk vraagt

Op zaterdagavond 24 februari werd in Tilburg een man uit Amsterdam gearresteerd volgens een melding van een dubieuze activite...

Misdrijf niet uitgesloten: Onderzoek naar overlijden 61-jarige man in woning

Ridderkerk - Een 61-jarige man is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden na een reanimatie. Deze vond plaats in een wo...

Tragische dood na schietpartij: 26-jarige komt om het leven

Amsterdam - In de vroege ochtend van zondag 25 februari heeft er een schietincident plaatsgevonden op de Rhoneweg. Een 26-jar...

Maarten Dickhoff (44) al bijna een maand vermist

De politie is dringend op zoek naar Maarten Dickhoff uit Alphen aan den Rijn. De man van 44 jaar is vermist sinds 24 januari....

Lees meer