Wetenschappelijke studie toont aan: het drinken van bier is goed voor je

Entertainment
maandag, 30 januari 2023 om 20:49
bence boros 8T5UAV6KkZA unsplash scaled
Drinkers heffen het glas op onderzoekers in Portugal die de gezondheidsvoordelen van bierconsumptie hebben benadrukt.
Bier is gunstig voor de samenstelling van de darm, wat kan helpen bij het voorkomen van veelvoorkomende chronische ziekten zoals obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten, volgens het Portugese Centrum voor Gezondheidstechnologie en Dienstenonderzoek en de NOVA Medical School.
Ze vroegen gezonde mannen van 23-58 jaar om mee te doen aan een proef, waarbij ze een maand lang elke dag een flesje bier moesten drinken.
"Aan het einde van de vier weken was er zelfs een toename van de diversiteit aan micro-organismen die aanwezig zijn in de darm en de rijkdom van deze micro-organismen", zei Ana Faria van CINTESIS, een van de auteurs van het onderzoek. "En dit wordt normaal gesproken geassocieerd met gunstige gezondheidsresultaten, met een verminderd risico op ziekte, diabetes type 2, hart- en vaatziekten, obesitas."
Maar hoeveel bier is goed voor je?
"Uit onze tests kunnen we zeggen dat één bier geen negatieve metabolische impact had, integendeel, het lijkt zelfs een positieve invloed te hebben op de darmbacteriën, maar tien bieren kan ik echt niet zeggen!" voegde Faria toe.
Oké, alles met mate dus. Maar het lijkt er dus op dat een biertje op zijn tijd goed voor je lijkt te zijn. Proost!