Deze 2 euro munten zijn honderdduizenden euro’s waard en zijn gewild door verzamelaars

Economie
zondag, 10 september 2023 om 16:48
bastian riccardi kv 6knf6xkc unsplash
Sommige euromunten hebben een waarde die verder reikt dan hun oorspronkelijke nominale waarde, en het kan een verrassing zijn als je ze in je portemonnee hebt zitten. In dit artikel delen we informatie over enkele 2 euro-munten die veel meer waard kunnen zijn dan je zou denken, dus het kan de moeite waard zijn om ze te controleren.
Malta
Deze munt herdenkt de eerste verkiezingen in Malta in 1849 en heeft een speciale betekenis voor de inwoners van dit Middellandse Zee-eiland. Ondanks de aanwezigheid van ongeveer 430.000 van deze munten in omloop, hebben ze een waarde van ongeveer 20 euro.
Slovenië
Deze munt viert de oprichting van de Europese Economische Gemeenschap en er zijn slechts 40.000 exemplaren van geproduceerd. Hierdoor heeft deze munt een waarde van ongeveer 40 euro.
Spanje
De waarde van deze munt, die de Economische en Monetaire Unie herdenkt, varieert afhankelijk van de editie, staat en het jaar van uitgifte. In bezit van deze munt? Dan kun je er tussen de 60 en 140 euro voor krijgen.
San Marino
Deze munt toont de halve buste van Bartolomeo Borghesi, een bekende numismaticus. Elke munt is zeldzaam en heeft een waarde van ongeveer 190 euro.
Cyprus
Het kruisvormige beeldhouwwerk op deze munt dateert uit de prehistorie en vertegenwoordigt hoogstwaarschijnlijk het vrouwelijke symbool van vruchtbaarheid. Er zijn naar schatting 90.000 van deze munten in omloop, met een waarde van ongeveer 200 euro.
Vaticaanstad
Deze munt herdenkt de Jeugddag die in 2005 in Keulen werd gehouden. Ongeveer 100.000 exemplaren van deze munt zijn in omloop, en ze hebben een waarde van ongeveer 300 euro per stuk.
Monaco
Grace Kelly, afgebeeld op deze munt, werd prinses van Monaco in 1956 na haar huwelijk met Rainier III van Monaco. Als je deze munt in je bezit hebt, kan dat geluk opleveren, aangezien deze al voor wel 3.000 euro op veilingen is verkocht.
Nu weet je hoe je misschien wat extra geld kunt verdienen. Neem een kijkje in je portemonnee of spaarpot om te zien of je een van deze waardevolle munten bezit, en vergeet niet om voortaan naar de achterkant van je munten te kijken!