Zo vaak moet je je hond eigenlijk wassen

Zo vaak moet je je hond eigenlijk wassen

Wie zelf een hond heeft zal de geur misschien niet eens meer herkennen, maar wanneer je visite over de vloer hebt kun je van hen nog wel eens te horen krijgen dat je viervoeter stinkt. Hoog tijd dus om je hond eens te wassen, maar hoe vaak is het nou verstandig om dit te doen?

Naast dat het belangrijk is om de mand van je hond regelmatig te wassen, moet ook je viervoeter zélf af en toe in bad. Een hond komt meestal veel buiten of ligt veel in zijn mand, waardoor hij snel in aanraking komt met een groot aantal bacteriën. Deze bacteriën blijven allemaal in de vacht van de hond hangen, wat een stank kan veroorzaken. Kortharige honden stinken vaak erger dan honden met een langharige vacht, omdat de bacteriën bij kort haar dichter op de huid liggen.

Hoe vaak je je hond moet wassen is voornamelijk afhankelijk van de vacht en zijn of haar levenswijze. Is je hond bijvoorbeeld veel binnen en rolt hij niet vaak door de modder tijdens het uitlaten, dan is het prima om je hond één keer per twee maanden te wassen. Maar is je hond er dol op om in de sloot te springen of door de bosjes te rennen, dan is het verstandig om je huisdier één keer per week te wassen. Als gemiddelde mag je er vanuit gaan dat je hond één keer per maand gewassen moet worden.

Zo was je je hond

Hoe je je hond het beste kunt wassen?

  • Borstel de vacht van je hond door en door.
  • Smeer je hond goed in met (honden)shampoo. Ontvettende shampoo werkt hierbij het beste.
  • Laat de shampoo 10 minuten intrekken, zodat alle geuren verdwijnen.
  • Spoel je hond heel goed af en zorg dat er geen shampoo achterblijft. Alleen dan ruikt je hond weer heerlijk fris.

Beeld: Unsplash

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties