Zeldzame baby-albino olifant gespot in Afrikaans natuurreservaat

Zeldzame baby-albino olifant gespot in Afrikaans natuurreservaat

Een uiterst zeldzame albino olifant werd geboren in het Kruger National Park in Zuid-Afrika.

Het ongewone dier werd opgemerkt door een boswachter in de buurt van de Shingwedsi-rivier. Veel olifanten kwamen hier om water te drinken en te baden. De roze olifant was heel gemakkelijk te herkennen vanwege zijn huid die in contrast staat met de grijze huid van de Afrikaanse olifant.

De kleine werd voor het eerst gespot door Nicki Coertze. De 58-jarige man liet weten dat hij een regelmatige bezoeker van deze plek is sinds hij nog maar een kleine jongen was. Hij verklaarde dat hij nog nooit zoiets had gezien.

Zeldzame baby-albino olifant gespot in Afrikaans natuurreservaat

Volgens experts wordt albinisme veroorzaakt door een gebrek aan huidpigmentatie. Maar ondanks het adembenemende effect, kan deze aandoening gezichtsvermogen veroorzaken. En soms zelfs blindheid.

Vanwege hun ongewone uiterlijk worden albino dieren vaak afgewezen door hun kuddes. Gelukkig is dat hier niet het geval, want deze kleine roze kerel lijkt meer dan geaccepteerd te worden door zijn familie!

Albino-olifanten kunnen sterk en gezond opgroeien in het wild en zullen dat ook doen. Zoals bij de meeste olifanten bevinden ze zich in beschermde omgevingen. Olifanten weten wat ze moeten doen om hun huid te beschermen en deze baby zal snel leren hoe hij zijn ogen moet beschermen. Olifanten zijn buitengewoon intelligent. Met deze kostbare baby komt het goed.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties