Verlamde en ondervoede hond vastgeketend aan een boom wordt eindelijk gered

Verlamde en ondervoede hond vastgeketend aan een boom wordt eindelijk gered

Honden zijn "de beste vriend van de mens" en verdienen het om als zodanig behandeld te worden. Helaas bekijken of behandelen niet alle mensen honden op deze manier.

Dierenredders uit Dallas DogRRR waren diepbedroefd toen ze een verlamde hond zagen vastgeketend aan een boom in Zuid-Texas. Het lieve meisje trok zichzelf voort met haar voorpoten en sleepte haar achterste. De ketting was strak om de boom gewikkeld, waardoor het voor haar onmogelijk was om bij de voer- of waterbakken te komen. Reddingswerkers schakelden onmiddellijk de lokale politie en de dierenbescherming in voor hulp.

De hond van gemengd ras zag er ondervoed uit en had dringend medische hulp nodig. Ze hoopten dat de nalatige eigenaar de arme hond zou overgeven aan de redders. De redders zijn van mening dat alle honden een kans verdienen en weigerden op te geven totdat ze de hond hadden gered. Ze schreven: "We redden deze HOND!"

Met de hulp van een lokale dierencontroleur konden vrijwilligers van de redding de hond uit de kettingen bevrijden. Ze noemden het lieve meisje Ottilia, wat gelukkige heldin betekent.

Ze werd naar de auto gedragen en naar een dierenarts gebracht voor onderzoek. De redding plaatste: "Ze is verlamd en oververhit … haar temperatuur was te hoog. Toen ze bij de dierenarts aankwam. We hebben bloedonderzoek, röntgenfoto's en een onderzoek gedaan. Ze heeft een lichte bloedarmoede, haar witte telling is laag en ze is erg uitgedroogd.”

Het medische team dacht dat de verlamming van Ottilia door een tekenbeet kon komen. Ze kwam met teken op haar oren, maar de tests waren negatief. “De dokter ziet geen breuk of trauma aan de wervelkolom, maar noemde een mogelijke schimmelinfectie of tekenziekte ondanks dat de test negatief was. We sturen bloedonderzoek en ze hebben een biopsie van het bot aanbevolen."

Ottilia is op weg naar een dierenarts in Dallas die hopelijk de oorzaak van haar verlamming zal bepalen en, indien mogelijk, haar zal helpen weer te lopen. Hoewel haar weg naar herstel lang en moeilijk zal zijn, wordt ze omringd door liefhebbende mensen die alles zullen doen wat ze nodig heeft.

Ze zal nooit meer geketend worden en zal eindelijk zien dat er goede mensen op de wereld zijn.

“We documenteren alles en zullen naar de politie sturen”, schreef de reddingsbrigade. Aanhangers hopen dat het zal leiden tot aanklachten tegen de nalatige eigenaren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer