Politie deelt schokkende beelden: kat Miesje doodgeslagen op straat

Dieren
vrijdag, 03 mei 2024 om 9:56
a846567e 0857 11ef 813a 0218eaf05005
De Amsterdamse politie is een zoektocht gestart naar een man die verdacht wordt van een gruwelijk misdrijf tegen een dier in de wijk De Pijp. Op sociale media heeft de politie beelden gedeeld waarop te zien is hoe een man een kat op brute wijze mishandelt. Het incident vond plaats op zaterdagavond 10 februari, en heeft veel verontwaardiging en verdriet veroorzaakt onder buurtbewoners en dierenliefhebbers.
Volgens het politierapport was de kat, bekend onder de naam Miesje, een bekend en geliefd figuur in de buurt. Het dier werd vaak gezien op haar favoriete rustplek op een elektriciteitshuisje op de hoek van de Hemonylaan en de Tweede Jan van der Heijdenstraat. Het is daar dat de tragische gebeurtenis zich afspeelde rond 22:30 uur.
De gedeelde videobeelden tonen hoe een man Miesje opmerkt, stopt, en zich vervolgens naar haar toe begeeft. Op dat moment stopt de video, maar volgens de politie greep de man Miesje bij de achterpoten, sloeg haar met kracht tegen de grond, en schopte het dier verder. "Het arme dier werd door de lucht geslingerd en kwam tegen een plantenbak tot stilstand," vertelde een politiewoordvoerder. Deze gruwelijke daad heeft geleid tot een golf van afschuw en de politie vraagt het publiek om hulp om de verdachte te identificeren en te lokaliseren.
De politie roept iedereen die informatie heeft over het incident of de identiteit van de man op om contact op te nemen. Ze hopen dat de beelden leiden tot snelle aanwijzingen die helpen bij het vinden van de dader. "Dergelijke wreedheid tegen dieren is absoluut onacceptabel en we zullen alles in het werk stellen om de verantwoordelijke voor het gerecht te brengen," aldus de politie. In de tussentijd wordt aan de buurtbewoners gevraagd om extra alert te zijn en verdachte activiteiten direct te melden.