Na 200 dagen uit elkaar, kan de hond niet geloven dat zijn vader hem eindelijk heeft gevonden

Na 200 dagen uit elkaar, kan de hond niet geloven dat zijn vader hem eindelijk heeft gevonden

Een zwerfhond genaamd Blue was naar het huis van een vreemdeling gekomen en vroeg om een veilige plek om te rusten, volgens de Washington County Animal Shelter. De pitbull-mix werd opgehaald door een dierencontroleur en teruggebracht naar het asiel.

Blue was al een onbekende tijd op straat, maar toch leek hij dol te zijn op elke mens die hij ontmoette.

Tammy Davis, de uitvoerend directeur van het asiel, vertelde The Dodo: "Hij was een gelukkige hond." "In het begin was hij een beetje aarzelend en hij hield er niet van om tussen alle andere honden te zijn, maar hij was zeer aanhankelijk naar mensen en erg aardig voor het personeel."

Het asiel moest vanwege de uitbraak van COVID-19 de deuren voor het publiek sluiten en alleen bezoekers op afspraak accepteren. Blue kwijnde maanden weg in zijn kennel vanwege het verminderde voetverkeer, wat een verhulde zegen bleek te zijn.

Na 200 dagen uit elkaar, kan de hond niet geloven dat zijn vader hem eindelijk heeft gevonden

Het asiel plaatste een video van Blue die met zijn favoriete speeltje speelt op hun Facebook-pagina om Blue aan potentiële adoptanten voor te stellen. "Dat is mijn hond", las kort daarna een opmerking bij de video.

Blue werd al zes maanden vermist vanuit zijn huis in Tennessee. Zijn vader zocht onvermoeibaar naar hem, maar uiteindelijk moest hij voor zijn werk naar Texas verhuizen. Hij dacht dat hij zijn hond nooit meer zou zien totdat een vriend hem een Facebook-video van Blue stuurde.

Het enige dat nog restte was om te zien of de man die beweerde de eigenaar van Blue te zijn, de waarheid sprak: "Blue's favoriete speeltje in het asiel was een blauwe piepende bal, en hij speelde met die bal in onze video," voegde Davis eraan toe. "Toen we de eigenaar voor het eerst benaderden, antwoordde hij: 'Ja, ik heb foto's van mijn hond.' Hij liet ons foto's zien van Blue thuis, spelend met dezelfde blauwe bal die destijds zijn favoriete speeltje was. Het was krankzinnig.”

Blue's vader reisde 1300 kilometer om zijn dier te zien, en de reünie was alles waar ze op hadden gehoopt.

Na 200 dagen uit elkaar, kan de hond niet geloven dat zijn vader hem eindelijk heeft gevonden

"Het was duidelijk dat de hond en de persoon een band hadden", voegde Davis eraan toe. "Blue was een seconde verbluft, alsof hij wilde zeggen: 'Geloof ik mijn ogen?' Toen waren het alleen maar kusjes overal, en de man huilde, het was fantastisch."

Nu Blue is teruggekeerd naar zijn vader, beginnen de twee aan een nieuw leven in Texas, vol liefde, knuffels en piepende ballen.
"We zouden willen dat elk dier zo'n gelukkig einde zou hebben", zei Davis. "Het maakt al ons harde werk de moeite waard om dit soort momenten te hebben."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Twee wielrenners doodgereden

Twee mannen in hun veertiger jaren zijn vanochtend overleden in de stad Gent in België, toen een auto zich op een groep van v...

Loodgieter gearresteerd nadat hij 1000 euro voor een kwartiertje werk vraagt

Op zaterdagavond 24 februari werd in Tilburg een man uit Amsterdam gearresteerd volgens een melding van een dubieuze activite...

Misdrijf niet uitgesloten: Onderzoek naar overlijden 61-jarige man in woning

Ridderkerk - Een 61-jarige man is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden na een reanimatie. Deze vond plaats in een wo...

Tragische dood na schietpartij: 26-jarige komt om het leven

Amsterdam - In de vroege ochtend van zondag 25 februari heeft er een schietincident plaatsgevonden op de Rhoneweg. Een 26-jar...

Maarten Dickhoff (44) al bijna een maand vermist

De politie is dringend op zoek naar Maarten Dickhoff uit Alphen aan den Rijn. De man van 44 jaar is vermist sinds 24 januari....

Lees meer