Na 11 jaren rondgezworven hebben op de straten is deze hond eindelijk geadopteerd

Dieren
zaterdag, 18 mei 2024 om 17:03
schermafbeelding 2024 05 18 om 170331
Solo is een zwerver die zijn hele leven door de straten van Los Angeles heeft rondgezworven.
Tegen de tijd dat hij elf jaar oud was, was hij te oud en te ziek om met de andere honden door de straten te ravotten. Als gevolg hiervan bleef hij op de veranda van de vrouw totdat er hulp arriveerde.
De vrouw ontdekte de oudere hond die alleen voor haar deur woonde en gaf hem de naam Solovino, wat 'hij kwam alleen' betekent in het Spaans.
De vrouw nam contact op met Rocket Dog Rescue nadat Solo dagenlang in haar deuropening bleef staan. De reddingsorganisatie stemde ermee in hem te adopteren, dus werd hij naar San Francisco gevlogen.
Solo werd in een pleeggezin geplaatst, waar hij anderhalf jaar doorbracht. Hij werd verschillende keren geadopteerd, maar kwam altijd terug. Niemand kon bedenken waarom de schattige puppy niet kalmeerde totdat Carol Messina op een dag zijn internetportret tegenkwam.
Messina, de nieuwe moeder van Solo, zei tegen The Dodo: "Zodra ik zijn gezicht op hun website zag, wilde ik hem aanbidden." “Toen ik las dat zijn naam Solovino was, als GROTE 'Star Wars'-fan (ik heb zelfs een kat met een 'Star Wars'-naam), was mijn eerste gedachte: 'Nou, zijn naam is Solo!' Het blijkt dat zijn pleegvader hem zo noemde! Ik wist dat het het lot was. Maar toen ik hem ontmoette en besefte hoe depressief hij was, wist ik dat hij voor altijd bij mij zou zijn.Solo was doodsbang bij zijn aankomst in zijn nieuwe permanente woning.
Na een leven lang straatleven was hij van nature wantrouwend tegenover anderen.
“Toen hij voor het eerst bij mij introk, bracht hij maanden door met zijn staart tussen zijn benen”, zei Messina. “Hij reageerde extreem ongevoelig op honden, mensen en katten, en deinsde terug als iemand hem probeerde te aaien. Ik ontdekte al snel dat zijn tanden en gehoor VEEL slechter waren dan zijn pleegmoeder had gedacht, net als zijn oren.Solo's reddingsorganisatie en pleegouders wisten niet dat hij feitelijk doof was en dat zijn tanden in slechte staat waren vanwege zijn hoge leeftijd en ziekte.
Omdat hij de mensen niet kon horen naderen of geaaid werden en zoveel pijn had door zijn tanden, kon hij zich nergens enthousiast over voelen.Maar toen zijn tanden hersteld waren, veranderde Solo radicaal.Tegenwoordig houdt Solo ervan om te spelen en rond te rennen, en om nieuwe hondenvriendjes te vinden. Hij lijkt te hebben geaccepteerd dat dit nu zijn leven is en dat het nooit zal veranderen, en hij is zoveel gelukkiger dan gisteren.
Messina merkte op dat de buurtbewoners vaak opmerken dat hij niet langer op dezelfde hond lijkt. Maandenlang heeft hij niet gegrinnikt of zelfs maar zijn lippen geopend om te hijgen, maar vandaag lacht hij, rolt hij rond en rent hij elke dag wel tien keer op volle snelheid over het gazon.
Messina merkte op: 'Ik ben behoorlijk tevreden met zijn groei. Hij heeft mij geïnspireerd om veel oudere honden te adopteren die hospicezorg nodig hebben, omdat dit de beste beslissing is die ik ooit heb genomen.
Messina merkte op: "Ik ben best trots op zijn verbetering." “Het is de beste beslissing die ik ooit in mijn leven heb genomen, en hij heeft mij gemotiveerd om veel oudere honden te adopteren die zorg nodig hebben in een hospice.”