Loyale hond vindt een nieuw thuis in het ziekenhuis waar zijn baasje kwam te overlijden

Dieren
vrijdag, 20 mei 2022 om 18:48
loyaal
Een hond die wacht om haar overleden baasje te zien, zal in het Siberische ziekenhuis blijven waar ze meer dan een jaar de wacht hield nadat een recente adoptiepoging mislukte.
Masha de hond heeft geduldig op haar geliefde baasje gewacht in het Novosibirsk Regional Hospital Number One in Koltsovo, waar hij werd opgenomen en later stierf.
Voordat hij stierf, arriveerde Masha's bejaarde eigenaar met haar in het ziekenhuis. De kleine hond was zijn enige bezoeker. Nadat hij was overleden, verscheen ze een jaar lang elke dag bij de receptie van het ziekenhuis.
Nadat in de Siberian Times een verhaal verscheen over de trouwe hond, stroomden er vanuit de hele wereld aanbiedingen binnen om Masha te adopteren.
Een vriendelijke lokale vrouw probeerde onlangs Masha een liefdevol thuis te geven, maar Masha glipte weg en rende terug naar het ziekenhuis.
Net als Hachkiko uit Japan en Greyfriars Bobby uit Schotland, toont Masha een niet aflatende loyaliteit, zelfs na de dood. Zozeer zelfs dat de hoofddokter van het ziekenhuis zei dat Masha's huis nu in hun ziekenhuis zal zijn.
"Het is zo goed om te horen over de vriendelijke aanbiedingen om Masha van over de hele wereld te adopteren", vertelde hij aan The Siberian Times. “Maar we hebben nu de beslissing genomen om Masha in ons ziekenhuis te laten blijven. We willen niet dat ze de stress doormaakt die gepaard gaat met een nieuwe poging om haar te adopteren. Onze patiënten, medisch personeel en ambtenaren vinden het niet erg.”
Masha is zeer geliefd geworden in het ziekenhuis en bij patiënten, vooral de ouderen, die graag voor haar zorgen. Ze is voor velen van hen een soort dierentherapeut geworden. Hoewel het ziekenhuis wilde dat Masha een nieuw gezin zou vinden, konden ze zien dat ze liever bij hen bleef.
“Medicijnen kunnen hier niets voor haar doen, maar we hopen nog steeds dat Masha een ander baasje kan vinden. Op een dag, en we willen heel graag dat deze dag snel komt, zal onze Masha iemand vertrouwen.” Maar voor nu heeft de trouwe hond een thuis zolang ze nodig heeft.