Kunnen honden hun vorige eigenaren herinneren?

Kunnen honden hun vorige eigenaren herinneren?

Als je ooit een reddingshond hebt gehad, heb je je waarschijnlijk afgevraagd of je hond zich zijn vorige eigenaar herinnert.

Het geheugen van een hond werkt niet hetzelfde als het geheugen van een mens, en het is onmogelijk om zeker te weten hoeveel van wat honden zich hun hele leven herinneren.

Toch zijn er aanwijzingen dat honden zich eerdere eigenaren kunnen herinneren, vooral als hun ervaring met die eigenaar opvallend goed of vreselijk beledigend was.

Mensen hebben een "episodisch geheugen", dat ons helpt om gebeurtenissen uit het verleden te begrijpen met behulp van een tijdscontext en ons ook helpt mensen uit ons verleden te herinneren.

Honden hebben de neiging om meer in het moment te leven en hebben minder tijdsbesef dan mensen. Het meeste van wat ze zich herinneren heeft betrekking op informatie die ze nodig hebben om te overleven. Bijvoorbeeld: die persoon heeft me pijn gedaan; Ik moet wegblijven. Die persoon voedde me en hield van me; ze zijn veilig.

Kunnen honden hun vorige eigenaren herinneren?

Studies hebben aangetoond dat honden hun gezichtsvermogen voornamelijk gebruiken om hun baasjes te herkennen, dus oudere honden met een verminderd gezichtsvermogen of tekenen van hondendementie zouden een vorige eigenaar veel minder snel herkennen en onthouden dan een jongere hond met een perfect gezichtsvermogen.

Het lijkt erop dat bepaalde acties of eigenschappen herinneringen kunnen oproepen aan hun ervaringen met hun vorige eigenaar. Je hebt bijvoorbeeld misschien gehoord van reddingshonden die bang zijn voor mannen met baarden, of van pups die vooral op oudere mensen vallen.

Al met al lijkt het erop dat, hoewel een hond een vorige eigenaar zou kunnen herkennen als hij ze zou ontmoeten, ze waarschijnlijk niet het vermogen hebben om gewoon terloops herinneringen op te halen aan goede of slechte tijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties