Hond vindt plastic zak in de vuilnisbak en draagt deze mee naar huis. Eigenaars zijn geschokt als ze zien wat erin zit

Hond vindt plastic zak in de vuilnisbak en draagt deze mee naar huis. Eigenaars zijn geschokt als ze zien wat erin zit

Een hond genaamd pui genoot van een van zijn wandelingen die hij zelf maakte door de straten vang Bangkok, blaffend naar vreemden en snuffelend door wat afval toen hij een bijzonder pakketje ontdekte.

De helfdhaftige hond, die de gevulde plastic tas als een object van interesse identificeerde, klemde voorzichtig de handvatten van de zak tussen zijn tanden en droeg deze weg van het vuilnis naar zijn baasjes toe. Toen zij ontdekten wat er in de zak zat waren ze gechoqueerd...

In 2013 doolde Pui - een tweejarige mannelijke Thai Bangkaew - door de straten van zijn gemeenschap in de buurt van Bangkok, snuffelend door de vuilnisbakken langs de weg.

De lieve kleine hond kwam een witte plastic tas tegen, gevuld met iets dat leek te bewegen.

Pui nam de zak voorzichtig uit de vuilnisdump, droeg de zak met zijn handvatten en bracht hem naar zijn eigenaar, Gumnerd Thongmak.

Eenmaal terug bij zijn huis, plaatste hij de tas op het terras en blafte luid om de aandacht van zijn eigenaar te krijgen.

Volgens de Bangkok Post was Thongmak's 12-jarige nichtje Sudarat de eerste die reageerde op Pui's veeleisende oproepen. Sudarat opende gretig het pakket dat hij had gepresenteerd.

Toen ze zag wat erin zat, schreeuwde ze om haar moeder.

Schokkende ontdekking

In de plastic tas zat een pasgeboren baby met haar navelstreng nog vast.

Sudarat's ouders brachten de kleine, zwakke baby snel naar het ziekenhuis, waar artsen bepaalden dat ze prematuur was geboren - ongeveer zeven maanden - en slechts 2 kilo woog.

De baby kreeg zuurstof en andere behandelingen in het ziekenhuis en overleefde het tragische incident.

"Heel Pui heeft geluk dat kleine Pui de baby heeft gevonden. Het was een verrassing voor ons, omdat kleine Pui nooit iets naar huis bracht, alleen maar naar vreemden blafte als hij op pad was," zei Pummarat, Sudarat's moeder, die interesse toonde in de adoptie van het kind. "Het moet wel voorbestemd zijn dat we bij elkaar gebracht zijn."

Nadat Pui werd uitgeroepen tot een held voor het redden van het leven van het meisje, ontving de hond een leren halsband en een medaille van het lokale Rode Kruis-hoofdstuk. De Thongmaks kregen ook $300 om hun harige held te helpen voeden, samen met drie andere honden die in het huis woonden.

Op dit moment hebben we geen updates over wie de baby heeft geadopteerd, en we weten ook niet wie haar moeder is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Pasgeboren meisje werd 'Batman' genoemd door grote zwarte vlek in haar gezicht - kijk hoe ze er nu uit ziet

In een wereld waar ieder mens uniek is, zijn er verhalen die bijzonder opvallen door de moed en veerkracht die ze uitstralen....

Ernstig verkeersongeval: Auto met gezin beland op z’n kop in een sloot

In het kleine dorp Hank, gelegen in Noord-Brabant, heeft zich zondagavond een dramatisch verkeersongeval voorgedaan. Een auto...

Dit enorme bedrag moet je betalen als je Tino Martin wil inhuren voor een feestje

De Nederlandse muziekscene kent vele iconen, maar Tino Martin staat bijzonder in de schijnwerpers nu hij de leeftijd van 40 j...

Minderjarige jongen neergestoken, man aangehouden

BREDA - Een steekpartij vond plaats in de wijk Haagse Beemden in Breda, aan de Veertienbunder, zondagavond rond 19.15 uur.Ver...

Groot verdriet voor Wilders na overlijden: “Ik mis haar enorm”

Geert Wilders, de leider van de PVV, heeft het overlijden van zijn moeder aangekondigd via het sociale medium X. Hij deelde d...

Lees meer