Heldhaftige hond bevrijd na 90 uur begraven te zijn onder het puin van aardbeving in Turkije

Heldhaftige hond bevrijd na 90 uur begraven te zijn onder het puin van aardbeving in Turkije

Een sprankje hoop boeide zoek- en reddingsleden in Turkije nadat ze een hond levend hadden gevonden in het puin van een gebouw dat was verwoest door de rampzalige aardbeving die tienduizenden levens heeft geëist. Een familiehond genaamd Little Pamuk werd vrijdag gevonden in Hatay nadat hij meer dan 90 uur onder de ruïnes was begraven.

Video gemaakt van de poedelterriërmix die wordt bevrijd door reddingswerkers, toont de kleine hond bang maar gretig om eruit te komen. Alleen haar hoofd is vrij van het puin, de rest van haar lichaam zit vastgeklemd onder beton, vuil en verwrongen metaal. Maar helpende handen omringen haar, geven haar water en werken hard om haar te bevrijden. Reddingswerkers troosten haar terwijl ze probeert zichzelf eruit te trekken.

Wonder boven wonder liep de kleine Pamuk, wiens naam watten betekent, slechts oppervlakkige verwondingen op.

De redding van de hond onthult de intense ontberingen waarmee reddingswerkers worden geconfronteerd bij het opruimen van het puin terwijl ze zoeken naar overlevenden. Velen in de getroffen dorpen en steden hebben nog steeds hoop op soortgelijke wonderen. Donderdag werden ook twee jonge vrouwen levend gevonden in een ingestort gebouw, waardoor reddingswerkers een nieuw doel kregen. Maar naarmate de tijd vordert, neemt de kans om mensen levend te vinden af. Overlevenden worden ook geconfronteerd met toenemende ontberingen, aangezien ze geen huizen of voorraden hebben en overgeleverd zijn aan de winter.

Volg ons ook op Instagram voor het laatste en belangrijkste nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties