Een schattig babynijlpaard zwemt voor het eerst met zijn moeder

Een schattig babynijlpaard zwemt voor het eerst met zijn moeder

De liefde van een moeder voor haar kind blijkt zowel bij mensen als bij andere zoogdieren.

Nijlpaarden, het op een na grootste landzoogdier ter wereld na olifanten, leven meestal het liefst buiten het zicht van de mens. Hierdoor hebben mensen niet vaak het genoegen om getuige te zijn van interacties tussen een moedernijlpaard en haar baby.

Nijlpaarden brengen warme dagen door met wentelen in zwembaden. Ze leven het liefst in warme klimaten, maar hun huid kan gemakkelijk uitdrogen. Ze zijn in de loop van de tijd geëvolueerd om ervoor te zorgen dat hun huid ondanks de weersomstandigheden beschermd blijft. Nijlpaardzweet is eigenlijk een rode, olieachtige substantie die ze koel houdt, als zonwering werkt en voorkomt dat de huid uitdroogt.

Een schattig babynijlpaard zwemt voor het eerst met zijn moeder

Het zijn ook uitstekende zwemmers. Hun oren, neus en ogen bevinden zich op de bovenkant van hun hoofd, zodat ze zich bijna volledig in het water kunnen onderdompelen terwijl ze nog steeds ademen, de wereld om hen heen zien en luisteren. Ze kunnen ook vijf minuten volledig onder water blijven voordat ze naar boven moeten om lucht te happen. Als ze onder water zijn, kunnen ze hun neus en oren sluiten om te voorkomen dat er water naar binnen kruipt.

In onderstaande video is te zien hoe een klein nijlpaard en zijn moeder een band vormen tijdens een duik in een koel zwembad. Het baby-nijlpaard begint voor het eerst zonder aarzeling te zwemmen alsof hij weet dat dit is waarvoor hij geboren is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties