Een driepotige hond die vecht tegen kanker duikt in het water om een pasgeboren otter uit de rivier te redden

Een driepotige hond die vecht tegen kanker duikt in het water om een pasgeboren otter uit de rivier te redden

Gus de Goldendoodle, een inwoner van Minnesota, vecht tegen kanker en ondergaat momenteel chemotherapiebehandelingen. Vanwege zijn gezondheidsproblemen moest hij zijn rechterachterbeen laten amputeren.

In februari ontdekten artsen maligniteiten in het been van Gus en voerden ze levensreddende operaties uit om het leven van de hond te verlengen. De hond heeft zich echter niet laten afschrikken door de diagnose of therapie en blijft zijn leven leiden zoals voorheen. Gus rent en speelt zoals hij vroeger op onze vier poten deed volgens zijn baasjes.

De eigenaar van Gus dacht dat hij niet meer kon zwemmen, maar de hond bewees hem ongelijk met een moedige en onverwachte daad.

Een driepotige hond die vecht tegen kanker duikt in het water om een pasgeboren otter uit de rivier te redden

De eigenaar van Gus, Cleo Young, zwom met haar twee kleindochters in de St. Croix-rivier toen ze hem erin zag springen en zag zwemmen. De impulsieve keuze van Gus om in de ijskoude rivier te duiken, bracht het trio perplex.

Gus kon perfect zwemmen, zelfs met drie poten, en hij leek op zoek naar iets. Gus liet zich niet afschrikken door de kou en was vastbesloten om zijn doel te bereiken. Niet lang daarna zwom Gus terug met iets in zijn mond.

Vervolgens legde hij een kleine babyotter aan de voeten van zijn baasje. Cleo en haar kleinkinderen reageerden snel, knuffelden de babyotter en veegden het zand weg.

De otterwelp werd vervolgens in een deken gewikkeld en naar het Minnesota Wildlife Rehabilitation Center gestuurd.

Ze waren bang dat ze niet op tijd zouden zijn voordat de faciliteit voor de dag zou sluiten omdat het een lange reis was. Gelukkig waren ze op tijd en hebben ze de otter de nodige hulp gegeven. De pasgeboren otter kreeg meteen kritieke zorg in het centrum.

De eerste 36 uur die de babyotter bij hen doorbracht, waren volgens functionarissen van het centrum alarmerend, omdat de pup koud aanvoelde.De experts van het centrum waren er niet zeker van of de otter water had opgezogen, wat longontsteking kan hebben veroorzaakt.

Maar na verloop van tijd begon de pup te verbeteren en doet het nu veel beter.

Gus werd hartelijk bedankt door het centrum voor het redden van de babyotter, evenals de baasjes van Gus voor het grootbrengen van zo'n aardige hond.

Gus wordt geprezen als een buurtheld en wordt overladen met geschenken als erkenning voor zijn moed.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties