Echtpaar adopteerde 23 jaar geleden een beer zonder moeder en ze wonen nog steeds samen

Echtpaar adopteerde 23 jaar geleden een beer zonder moeder en ze wonen nog steeds samen

Svetlana en Yuriy Panteleenko, een Russisch echtpaar, hebben letterlijk een knuffelbeer als huisdier. Het echtpaar adopteerde Stepan de beer toen hij een weesjong van 3 maanden oud was en brachten hem onder bij hun eigen thuis.

Stepan werd door enkele jagers in een bos gevonden en verkeerde in erbarmelijke toestand. Niemand dacht dat de beer het zou overleven, maar de twee besloten hem een kans te geven en namen de beer mee naar huis.

Echtpaar adopteerde 23 jaar geleden een beer zonder moeder en ze wonen nog steeds samen

Verrassend genoeg herstelde de welp, dus het paar nam de beslissing om hem een permanent huis aan te bieden en adopteerde hem. Drieëntwintig jaar later woont Stepan nog steeds bij hen in hun huis in Moskou, Rusland. Hij maakt nu deel uit van het gezin en de drie gaan zelfs 's avonds samen televisie kijken!

Ook al heeft Stefan nooit in het wild geleefd en is hij gedomesticeerd, het instinct van een beer kan nooit volledig worden uitgeschakeld. Onthoud dat beren toproofdieren zijn die daarom extreem gevaarlijk zijn. Toch zei het stel dat ze zich geen zorgen maakten over Stephans wilde instincten. Hij houdt van mensen en is een sociale beer – ondanks wat mensen misschien denken, is hij helemaal niet agressief. Stefans menselijke moeder zei: We zijn nog nooit door hem gebeten. Het valt natuurlijk niet aan te raden om zomaar een beer in huis te nemen, maar het echtpaar zal na 23 jaar als geen ander weten hoe met de beer om te gaan.

Dieren behoren tot het wild en vrij te zijn. Maar dit is de op één na beste optie om thuis te wonen en geliefd te zijn. Niet in een dierentuin of circus.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties