Dit is de reden waarom je hond je elke keer volgt naar de badkamer

Dit is de reden waarom je hond je elke keer volgt naar de badkamer

Het is een grappige eigenaardigheid die veel honden hebben. Je staat op om naar de badkamer te gaan en je hond staat vlak achter je.

Of misschien stap je de badkamer in en duw je de deur grotendeels achter je dicht, alleen om te zien hoe deze een paar minuten later open wordt geduwd, zodat een harige kop naar binnen kan steken. Heb je je ooit afgevraagd waarom je hond de behoefte voelt om je naar de badkamer te volgen?

Honden zijn roedeldieren

Honden leven in roedels en voelen zich eenzaam en een beetje kwetsbaar als ze alleen zijn. Als je in huis bent, wil je hond bij je zijn.

Honden zijn nieuwsgierig

Het is waarschijnlijk dat uw hond het niet leuk vindt als er iets in zijn huis gebeurt waar hij geen deel van uitmaakt. Nogmaals, dit heeft te maken met het feit dat hij roedelgericht is, maar het is ook gewoon nieuwsgierigheid. Het leven kan soms een beetje saai zijn voor een hond die meestal thuis blijft en een vrij vaste routine heeft, dus hij wil natuurlijk deel uitmaken van elke activiteit die gaande is, zelfs een menselijke badkamerreis.

Honden begrijpen "alleen tijd" niet

Nogmaals, het is een roedel ding. Honden doen constant dingen met anderen in hun roedel; jagen, patrouilleren, eten en spelen. Dus hij heeft niet echt een idee van wat tijd alleen is of waarom je wat zou willen. Hij denkt dat hij je gezelschap houdt in de badkamer, en hij blijft ook dichtbij voor het geval je hem nodig hebt terwijl je daar bent.

Uw hond kan u bewaken

Je hond kan je volgen naar de badkamer omdat hij weet dat je daar bezig zult zijn, en hij wil ervoor zorgen dat je veilig bent. Je zou het tenslotte moeilijk hebben om met een indringer om te gaan terwijl je de dingen daarbinnen afhandelt, dus hij komt onbaatzuchtig tussenbeide om je lijfwacht te zijn.

Kun je ooit nog solo naar de badkamer gaan?

Als u wilt voorkomen dat uw hond u naar de badkamer volgt, kunt u proberen hem iets te geven om hem bezig te houden terwijl u daar bent.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties