De beste hond voor jou als huisdier, volgens je sterrenbeeld

De beste hond voor jou als huisdier, volgens je sterrenbeeld

Honden maken het leven leuker

Honden zijn gewoon geweldig, nietwaar? Met hun grappige gezichten, liefdevolle persoonlijkheden, en knuffelige aard zijn ze precies datgene waar deze wereld meer van nodig heeft.

Maar als je erover denkt om een hond te adopteren, kan het moeilijk en overweldigend zijn om uit te zoeken welk ras je in je leven en in je huis wilt nemen. Er zijn zoveel verschillende honden, dat het het beste is om een soort handleiding te hebben om je op weg te helpen naar het geluk van een hond. Ze maken het leven honderd keer beter!

Gebruik je horoscoop voor je ideale match

En de tekens van de dierenriem kunnen je niet alleen helpen bij het matchen van relaties en het vinden van levensdoelen – ze kunnen je ook helpen bij het vinden van je perfecte pup.

Elk sterrenbeeld heeft een hond die voor hen bestemd is en die past bij hun specifieke persoonlijkheidskenmerken. Blijf lezen om erachter te komen welke hond geschikt is voor jouw sterrenbeeld, en veel plezier met de adoptie!

Waterman (21 jan. – 19 feb.) – Siberische Husky

Dit knappe, zij het soms moeilijke ras is de perfecte match voor een Waterman. Deze onafhankelijke wezens zijn graag buiten en bij hun stam. En net als Watermannen zijn Husky’s bijzonder intelligent.

Ook hebben ze frequente stimulatie en nieuwe uitdagingen nodig. Anders raken ze namelijk verveeld en destructief. Dit nobele ras zal de Waterman bijstaan tijdens de wat sombere periodes en zal altijd troost en humor bieden.

Vissen (20 feb.-maart 20) – Cavalier King Charles Spaniël

Deze gevoelige en liefdevolle wezens zijn een perfecte match voor Vissen. Hoewel ze vriendelijk zijn, brengen Vissen graag tijd alleen door, net als de Cavalier King Charles Spaniël.

De Spaniël is een gevoelig ras, dat de voorkeur geeft aan een selecte groep mensen. Deze hond is dan ook de perfecte metgezel, omdat hij bereid is om overal naartoe te gaan. Als de Vissen wat tijd alleen willen doorbrengen, weg van andere mensen, zal deze hond aan hun zijde staan en hen alle liefde geven die ze zich kunnen wensen.

Ram (21 maart-april 19) – Labrador Retriever

Rammen weten hoe ze dingen gedaan moeten krijgen. Ze zijn de belichaming van “work hard, play hard”, en ze hebben een hond nodig die hetzelfde kan doen. Hier komt de Labrador in beeld.

Dit hardwerkende en intelligente ras is vastbesloten om taken te volbrengen, maar kan ook speels zijn en een beetje een mafkees. Rammen zijn gepassioneerd ten opzichte van hun gezin, dus het is geen wonder dat ze worden gekoppeld aan een hond die bekend staat om zijn bescherming van de kleintjes. De labrador retriever is daarmee een geweldige gezinshond.

Stier (20 april-mei 20) – Duitse Herder

De Stier is het zout der aarde. Loyaal, attent, en volkomen toegewijd, heeft de Stier een hond nodig die zowel beschermer, vriend, en familie kan zijn. De Duitse Herder is een geweldige partner voor een Stier, voor een groot deel dankzij zijn intelligentie en zijn bereidheid om altijd aan je zijde te blijven.

Als een natuurlijke waakhond, zal de Duitse Herder bij je zijn als je aan je taken werkt en je alle liefde geven waar je om kunt vragen. Zowel Stieren als Duitse Herders zijn betrouwbare wezens.

Tweelingen (21 mei – 21 juni) – Amerikaanse Pit Bull Terrier

Mensen met het sterrenbeeld Tweelingen hebben een hond nodig die zowel hun leuke als hun serieuze kant kan bespelen. Laat de slechte reputatie rond Pit Bulls je niet afschrikken, want deze lieve en knuffelige honden zijn geweldige metgezellen voor Tweelingen.

Als we het toch over het serieuze deel van de Tweelingen hebben – Pit Bulls staan bekend als sterke beschermers voor hun familie en zijn ongelooflijk intelligent en bereid om getraind te worden. Omdat Tweelingen vaak van gedachten veranderen, hebben ze een hond nodig die hun rots in de branding kan zijn bij deze veranderingen.

Kreeft (22 juni – 22 juli) – Oude Engelse Herdershond

De Old English Sheepdog is een perfecte match voor de meelevende en tedere Kreeft. De Old English Sheepdog, vaak afgebeeld als oppas of altijd aan de zijde van een kind (niet in het minst dankzij Peter Pan) is lief, zorgzaam, empathisch en speels.

Daar Kreeften bekend staan om het willen helpen van anderen en zeer gevoelig zijn, zal het hebben van zo’n liefdevolle en attente hond helpen om Kreeften uit hun soms humeurige gedrag te halen. Old English Sheepdogs zijn in wezen de troostende deken en metgezel die de Kreeften zo hard nodig hebben.

Leeuw (23 juli – 21 aug.) – Border Collie

De Leeuw staat niet bekend als lui en ontspannen. Dit pittige sterrenbeeld beweegt zich graag snel, is competitief en zit vol passie. De Border Collie is de enige hond die hem kan bijhouden. Deze hond is energiek, sociaal en vurig, en heeft veel beweging nodig. Een geweldige buitenhond, als je bedenkt hoe fel ze het vee beschermen en hoeden.

Border Collies zijn taakgericht en worden graag uitgedaagd. Net als een Leeuw willen ze hun doelen bereiken zodat ze aan het eind van de dag kunnen ontspannen. Als een Leeuw op zoek is naar een betrokken en aanhankelijke hond, zoek dan niet verder dan een Border Collie.

Maagd (22 aug. – 22 sept.) – Teckel

Maagden zijn de ultieme probleemoplossers. Puzzels, moeilijk te omzeilen schema’s, en taken zijn geen partij voor de Maagd. De teckel is dan ook hun perfecte hond. Deze intelligente hondjes zijn geweldig in het uitvoeren van taken en actief bezig zijn.

Toegewijd aan hun baasjes, voeden deze honden het verlangen van de Maagd om hun leven georganiseerd te houden. Teckels kunnen in het begin een beetje koppig zijn, dus Maagden zullen het trainen van deze honden serieus moeten nemen. Daarnaast zullen ze overweldigd worden door hun aanhankelijkheid als de Teckel er eenmaal aan toe is.

Weegschaal (23 sept. – 22 okt.) – Berner Sennenhond

Weegschalen houden ervan om de dingen gezellig en harmonieus te houden. Hun verlangen naar een evenwichtig leven betekent dat ze een hond nodig hebben die even goedmoedig en gelijkmatig is.

De Berner Sennenhond is meer dan alleen een mooie verschijning. Deze zorgzame en lieve familiehond is zo zachtaardig als maar kan en zal de Weegschaal helpen de vrede te bewaren. Ze zijn ook geweldige winterhonden en houden ervan om met hun mensen in de natuur te zijn, wat het verlangen van de Weegschaal om buiten te zijn voedt.

Schorpioen (24 okt. – 22 nov.) – Rhodesian Ridgeback

Met Schorpioenen valt niet te spotten. Loyaal, koppig, meelevend en liefdevol: een Schorpioen heeft een hond nodig die hen in al deze eigenschappen kan evenaren. Hier komt de Rhodesian Ridgeback.

Deze wilskrachtige honden hebben een ondeugende kant, maar ze zijn ook hyper loyaal, waardig, en intelligent. Deze honden zullen voor altijd je beste vriend zijn, en combineren goed met de zachtere, liefdevolle kant van de Schorpioen.

Boogschutter (23 nov. – 22 dec.) – Franse Bulldog

De Boogschutter kan overal naar toe. Hun beminnelijke en flexibele persoonlijkheid betekent dat ze een hond nodig hebben die ook in een oogwenk kan opstaan en vertrekken. De Franse Bulldog, met zijn perfecte, gespitste oren en knorrige gezicht, is geweldig voor dit avontuurlijke sterrenbeeld.

Deze aanhankelijke honden zijn ook scherp en gezellig, waardoor ze de ideale hond zijn voor uitstapjes, winkelen, en reizen. Ze zijn absoluut makkelijk in de omgang, wat de Boogschutter zal helpen wanneer hij weer wil vertrekken naar een nieuwe locatie.

Steenbok (23 dec. – 20 jan.) – Poedel

Steenbokken zijn gedistingeerd, slim, koppig, en intelligent, en hun hond van keuze moet hetzelfde zijn. Poedels behoren zonder meer tot de slimste rassen. Ze kunnen worden getraind, ervan uitgaande dat je de koppigheid overwint.

Tevens zijn ze geweldige gezelschapsdieren. Ze zijn trouw aan de behoeften van dit sterrenbeeld en zijn altijd bereid om aan hun zijde te blijven, zelfs als de Steenbok een beetje humeurig is.

Blijf lezen om erachter te komen welke hond geschikt is voor jouw sterrenbeeld! Lees verder op de volgende pagina.

Watermannen en Tweelingen

Nu we weten welk hondenras het best bij elk sterrenbeeld past, kunnen we kijken welk sterrenbeeld jouw ‘ideale’ partner zou moeten hebben. En dan is het natuurlijk ook leuk om na te gaan of jullie honden bij elkaar passen!

Volgens astrologen zijn Watermannen en Tweelingen gemaakt voor elkaar. Dat zou dus betekenen dat jullie een Husky en een Pitbull in huis zouden moeten nemen. Deze twee energieke en dominante rassen kunnen mogelijk veel schade aanrichten in huis, en al helemaal als ze samen zijn. Hoewel het zeker mogelijk is dat ze aan elkaar wennen, zal dat best even lastig zijn in het begin.

Vissen en Stier

De trouwe Stier en de zachtaardige Vissen zijn een perfecte match, maar zijn hun honden dat ook? Cocker Spaniëls brengen hun tijd liever alleen door, maar gelukkig zijn Duitse herders over het algemeen vrij rustig.

Ongeacht het feit dat Cocker Spaniëls behoorlijk onafhankelijk zijn, hebben ze veel energie en kunnen ze goed van zich ‘afbijten’ als dat nodig is. Ze laten zich dus in ieder geval niet afschrikken door een grote Duitse herder!

Ram en Weegschaal

De gepassioneerde en (meestal) koppige Ram past heel goed bij de evenwichte Weegschaal. De Weegschaal streeft ernaar meer harmonie in huis te brengen en remt de Ram op die manier een beetje af wanneer dat nodig is.

Zoals gezegd past de Labrador Retriever het best bij de Ram en de Berner Sennenhond het best bij de Weegschaal. De Labrador Retriever staat erom bekend dat hij zich makkelijk aanpast aan andere honden, dus we gaan ervan uit dat deze twee rassen vredig kunnen samenleven.

Kreeft en Steenbok

Kreeften kunnen het meestal bijzonder goed vinden met de Steenbok. Een oude Engelse herdershond en een poedel? Een betere combo bestaat bijna niet! Tegenwoordig vind je zelfs kruisingen van deze twee rassen.

Deze kruising wordt ook wel de ‘Sheepadoodle’ genoemd. Sheepadoodles zijn slim, teder, en speels tegelijkertijd. En zeg nu zelf: de Sheepadoodle pup is echt té schattig! Kortom: “A Match Made in Heaven!”

Leeuw en Boogschutter

Leeuwen hebben over het algemeen een pittig karakter, en als ze ergens voor gaan, dan gaan ze er ook voor de volle 100% voor. Vooral de Boogschutter, die wat flexibeler is ingesteld, kan hier heel goed mee omgaan.

Maagd en Schorpioen

Mensen met het sterrenbeeld Maagd kunnen de kwaliteiten van de Schorpioen vaak erg waarderen, en andersom ook. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, past een teckel goed bij een Maagd en de Rhodesian Ridgeback bij een Schorpioen.

De Rhosedian Rigdeback is een behoorlijk dominant ras, maar vindt het vaak wel fijn om gezelschap te hebben van een andere hond. Ze kunnen nogal ruw spelen, en de kleine teckel is hier natuurlijk niet tegen opgewassen. Wees dus voorzichtig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Dit is de nieuwe vriend van Welmoed Sijtsma (33)

Welmoed Sijtsma deelt geweldig liefdesnieuws. De 33-jarige presentatrice heeft weer een relatie. Ze heeft RTL Boulevard beves...

Hond vindt plastic zak in de vuilnisbak en draagt deze mee naar huis. Eigenaars zijn geschokt als ze zien wat erin zit

Een hond genaamd pui genoot van een van zijn wandelingen die hij zelf maakte door de straten vang Bangkok, blaffend naar vree...

Zien: Dit is de 22 jaar oudere partner van Hélène Hendriks

De geruchtenmolen over Hélène Hendriks en haar mysterieuze partner heeft draait op volle toeren. Ondanks dat Hélène geruchten...

Overleden vrouw gevonden in het water

Het lichaam van een dode vrouw is maandagochtend aangetroffen in Standdaarbuiten. Het lichaam werd gevonden in het water bij...

Voorbijganger doet schokkende ontdekking: ziet overleden persoon in auto

Een voorbijganger trof maandagochtend een dode aan in een auto in Lith. De auto was geparkeerd op de Wiegersmastraat. Forensi...

Lees meer