Alle vrienden van deze asielhond werden geadopteerd, maar mensen lieten hem zitten

Alle vrienden van deze asielhond werden geadopteerd, maar mensen lieten hem zitten

Veel asielhonden hebben moeite met het vinden van een huis, maar een hond genaamd Bear leek vooral pech te hebben.

Ongeveer drie jaar geleden kwam Bear onder de hoede van de Detroit Animal Welfare Group (DAWG) nadat hij als zwerfdier was opgepakt in Flint, Michigan.

Alle vrienden van deze asielhond werden geadopteerd, maar mensen lieten hem zitten

"Hij was ongeveer 7 maanden oud en erg uitgemergeld", vertelde Kelley LaBonty, directeur van DAWG, aan The Dodo. "Hij verbleef een tijdje in een pleeggezin, maar toen had het pleeggezin familie die introk, en ze konden hem niet meer houden."

Bear verhuisde naar een kennel in het asiel van DAWG, maar het personeel dacht niet dat hij daar lang zou blijven - ze dachten dat hij meteen zou worden geadopteerd.

Alle vrienden van deze asielhond werden geadopteerd, maar mensen lieten hem zitten

"Bear is geweldig met mensen", zei LaBonty. “Hij houdt van kinderen, hij houdt van mannen en vrouwen. Hij is erg speels en houdt van knuffelen en buikwrijven. Hij kent zijn basiscommando's." Maar er is één probleem met deze zachtaardige pup: hij kan niet overweg met andere dieren.

"Ons doel is om een thuis voor hem te vinden zonder andere huisdieren, maar dat is moeilijk", zei LaBonty. "We hebben hem in de loop der jaren naar honderden adoptie-evenementen gebracht en hij wordt gewoon elke keer over het hoofd gezien."

Alle vrienden van deze asielhond werden geadopteerd, maar mensen lieten hem zitten

Bear wordt misschien vaak over het hoofd gezien, maar wat zijn verhaal vooral hartverscheurend maakt, is hoe dicht hij bij het vinden van een huis is gekomen - om op het laatste moment te worden afgewezen.

"We hadden een dame die anderhalf uur reed om hem te ontmoeten, en ze mocht hem echt heel erg graag, en ze zei: 'Ik denk dat hij een geweldige hond voor ons gezin zou zijn'," zei LaBonty. “En het was een heel goed huis voor hem – het was op het platteland met een omheinde tuin en het was een gezin met kinderen. Het was een perfecte opstelling.”

Maar toen DAWG-vrijwilligers Bear naar het huis van de familie brachten voor een officiële meet-and-greet, ging het niet zoals ze hadden gehoopt. "De kinderen besloten dat ze hem niet wilden", zei LaBonty. "Ze wilden een andere hond."

Bear werd ongelooflijk depressief, volgens LaBonty.

Alle vrienden van deze asielhond werden geadopteerd, maar mensen lieten hem zitten

'Hij wilde niet terug in de auto om naar huis te gaan', zei ze. Maar de DAWG-vrijwilligers weigerden Bear op te geven. In april namen ze hem - evenals verschillende andere dieren - mee naar het Empty the Shelter-evenement van de Bissell Pet Foundation in Michigan.

Elk dier van DAWG werd op dat evenement geadopteerd - iedereen, behalve Bear.

"Hij kwam terug naar het asiel en toen heb ik een foto van hem gemaakt", zei LaBonty. “Het ging viraal omdat het een heel trieste foto was. Hij wilde niet terug in de kennel. Veel mensen zeiden: 'Ik zal hem nemen, ik zal hem nemen, ik zal hem nemen', maar 99 procent van de mensen die het zeggen, meent het niet echt.'

Maar Bear's cyclus van afwijzing was nog niet voorbij.

Alle vrienden van deze asielhond werden geadopteerd, maar mensen lieten hem zitten

Nadat ze de foto van Bear op Facebook had gezien, nam een andere vrouw contact op met DAWG.

"Ze begon op onze Facebook-pagina te schrijven en zei: 'Ik neem hem, ik neem hem, ik neem hem' en 'Wat is er aan de hand? Waarom wordt hij niet geadopteerd?'", zei LaBonty. "Dus vulde ze een aanvraag in en we organiseerden een meet-and-greet voor haar om naar de kennel te komen en hem te ontmoeten, maar ze kwam nooit opdagen."

Beer zit nu ruim twee en een half jaar in het DAWG asiel.

"Hij is depressief in de kennel, zoals de meeste honden krijgen, vooral na twee jaar in een kennel te zijn geweest," zei LaBonty. "Hij heeft een buitenren, dus hij kan naar binnen en naar buiten, maar na twee jaar staren naar dezelfde muur, steeds weer opnieuw, beginnen ze erg depressief te worden."

"Meestal ligt hij gewoon op zijn bed met zijn hoofd naar beneden", voegde ze eraan toe.

Ondanks alle teleurstellingen waarmee Bear wordt geconfronteerd, heeft LaBonty er nog steeds alle vertrouwen in dat hij een thuis zal vinden.

"Hij houdt van rennen, en hij zou heel goed zijn als hardlooppartner", zei LaBonty. 'Als we buiten zijn, speelt hij uren met ons in een tuin. Hij is een van onze favorieten in het asiel omdat hij zo leuk is. Hij is gewoon een klootzak en hij maakt iedereen aan het lachen."

Maar LaBonty wil niet zomaar een huis voor Bear - ze wil het juiste huis voor hem.

"We willen niet dat hij faalt", zei ze. "We houden allemaal heel veel van hem en we willen hem niet in een situatie brengen waarin hij zou falen en een slecht resultaat zou hebben. Daarom proberen we het juiste huis voor hem te vinden, en hopelijk komt het snel.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties