Zwerfhond vindt gedumpte baby in vuilniszak en brengt haar meteen in veiligheid

Zwerfhond vindt gedumpte baby in vuilniszak en brengt haar meteen in veiligheid

Een ontroerend verhaal speelde zich af in de Libanese stad Tripoli, waar een dappere zwerfhond een achtergelaten babymeisje in veiligheid bracht, volgens berichtgeving van The National.

Op een woensdagochtend ontdekte de zwerfhond het babymeisje, wiens leeftijd onbekend is, verstopt in een vuilniszak bij het gemeentehuis van Tripoli. Hoewel de identiteit van degene die haar daar had achtergelaten onduidelijk blijft, wordt vermoed dat een vrouw de baby met de hoop dat zij door zwerfhonden zou worden opgegeten, daar had achtergelaten. Gelukkig liep het anders.

De toegewijde hond besloot de vuilniszak mee te nemen en liet deze niet los, totdat een voorbijganger gehuil uit de zak hoorde komen. Het babymeisje werd vervolgens door een omstander naar een nabijgelegen islamitisch ziekenhuis gebracht, waar ze later werd overgebracht naar het Tripoli Government Hospital. Haar toestand was ernstig, maar stabiel.

Foto's die op internet rondgaan, tonen het babymeisje met schaafwonden en kneuzingen over haar hele lichaam. De gemeenschap reageerde met veel liefde en bereidheid om het meisje te adopteren, vooral toen bleek dat ze snel herstelde van haar lichte verwondingen. De hond kreeg veel lof omdat deze leek te beschikken over meer compassie dan sommige mensen. Momenteel voert de politie een onderzoek uit om de identiteit van de persoon die het babymeisje achterliet, te achterhalen.

Lees meer over:
hond

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer