Zes pageboren kinderen omgekomen door ziekenhuisbrand

Buitenland
zondag, 26 mei 2024 om 19:56
daniel tausis loeqhoa1uwy unsplash
In New Delhi zijn minstens zes pasgeboren baby's omgekomen bij een brand in een kinderziekenhuis. Lokale autoriteiten melden dat verschillende andere baby's uit het brandende gebouw konden worden gered.
Brandweerlieden slaagden erin om het vuur te blussen en hebben de situatie inmiddels onder controle. Televisiebeelden tonen de hectische inspanningen van de brandweer om het vuur te bestrijden en de kinderen te redden. De precieze oorzaak van de brand en de doodsoorzaak van de slachtoffers zijn nog niet bekendgemaakt.
De tragische gebeurtenis heeft geleid tot verontwaardiging en verdriet. Arvind Kejriwal, het hoofd van de regionale regering, heeft op de situatie gereageerd. Hij noemde het incident "hartverscheurend" en verzekerde dat de oorzaak grondig wordt onderzocht. "Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze nalatigheid zullen niet worden gespaard," verklaarde hij.
De politie meldt dat de eigenaar van het ziekenhuis na de brand op de vlucht is geslagen, wat de verontwaardiging onder de bevolking verder aanwakkert. Er wordt naarstig gezocht naar de eigenaar om hem verantwoordelijk te houden voor de brand.
Dit incident komt kort na een andere verwoestende brand in een speelhal in de westelijke deelstaat Gujarat, waarbij 27 mensen om het leven kwamen, waaronder minstens vier kinderen. Veel lichamen waren zo ernstig verbrand dat identificatie moeilijk bleek.