VIDEO: Griekenland opent vuur op Turks schip

VIDEO: Griekenland opent vuur op Turks schip

Een Turks vrachtschip is zaterdag voor de Turkse Egeïsche kust in aanvaring gekomen met een Griekse kustwachtpatrouille, waarbij de twee landen tegenstrijdige verklaringen over het incident aflegden.

Het onder Comorese vlag varende ro-ro-schip “Anatolian” liep lichte schade op door Grieks vuur met lichte wapens, aldus de Turkse zijde. De Griekse kustwacht houdt echter vol dat alleen waarschuwingsschoten op het vaartuig zijn afgevuurd.

Turkse media verspreidden videobeelden van het incident, gemaakt door de bemanning van de “Anatolian”. Daarop is te zien hoe een Griekse kustwachtboot langszij het ro-ro-schip vaart. Op de video zijn ook verschillende kogelgaten in de ramen en de wanden van de bovenbouw van het vaartuig te zien, die het gevolg zouden zijn van Grieks vuur met lichte wapens.

Volgens het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken kwam het vrachtschip onder “intimidatievuur” te liggen van de Griekse kustwacht toen het voor de kust van het Turkse eiland Bozcaada in internationale wateren voer.

Lees meer over:
Turkije Griekenland

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer