VIDEO: Amerikaanse president Biden komt flink ten val op podium

VIDEO: Amerikaanse president Biden komt flink ten val op podium

COLORADO - Tijdens een diploma-uitreiking aan de US Air Force Academy in Colorado is de Amerikaanse president Joe Biden donderdag ten val gekomen. De 80-jarige Biden raakte echter niet ernstig gewond en kon snel weer opstaan met behulp van omstanders. Volgens de communicatiedirecteur van het Witte Huis, Ben LaBolt, maakt de president het goed en is hij in prima staat.

Het incident vond plaats toen Biden op het podium stond en plotseling ten val kwam. Hij knielde even neer, werd daarna door drie mensen geholpen om weer op te staan en wees naar verluidt naar een zandzakje als mogelijke oorzaak van zijn val. Vervolgens liep hij op eigen kracht terug naar zijn stoel. Hoewel het voorval kortstondig was, heeft het de discussie over de leeftijd van Biden als president weer aangewakkerd.

Biden is momenteel kandidaat voor een tweede ambtstermijn in 2024. Vanuit de Republikeinse hoek klinkt echter al geruime tijd kritiek op zijn leeftijd en zijn geschiktheid voor het ambt. Als oudste president in de Amerikaanse geschiedenis heeft Biden deze kritiek steeds weerlegd door zijn gezondheidsstatus openbaar te maken. In februari werd hij nog grondig onderzocht door artsen, die oordeelden dat hij "gezond en fit voor zijn ambt" is.

Lees meer over:
Verenigde Staten Biden Joe Biden

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer