Jongen slaat buschauffeur in elkaar omdat hij geen geld heeft

Binnenland
vrijdag, 02 juni 2023 om 13:26
schermafbeelding 2023 06 02 om 142906
Op 19 maart is de politie een zoektocht gestart naar een jongeman die betrokken was bij een ernstige mishandeling van een buschauffeur in de wijk Holtenbroek in Zwolle. De verdachte weigerde te betalen voor zijn reis en viel de chauffeur fysiek aan, wat resulteerde in het instorten van de chauffeur. Een andere chauffeur stopte zijn bus aan de kant van de weg en alarmeerde de hulpdiensten.
Volgens Sven Strijbosch, woordvoerder van de politie, heeft de dader de chauffeur herhaaldelijk hard geraakt aan de rechterkant van zijn gezicht. "Op de beelden is duidelijk te zien hoe de chauffeur vervolgens instort. Hij had een aanzienlijke zwelling naast zijn rechteroog en bloed in zijn oor." De politie is op zoek naar de dader.
Bekijk de onderstaande beelden voor meer uitleg over het misdrijf
Het gedrag van de man is ‘volstrekt onacceptabel’, zegt Strijbosch. “Hij heeft onvoldoende saldo op zijn ov-chipkaart, met zijn bankpas kan hij ook niet pinnen. Dan is het volledig terecht dat de buschauffeur zegt dat hij niet mee mag. Daarna roept de jongen de meest vreselijke scheldwoorden, zet-ie zijn capuchon op en begint hij erop los te slaan. Agressie of geweld in welk vorm dan ook tolereren wij niet. Buschauffeurs moeten zonder te worden gehinderd gewoon hun werk kunnen doen. Deze jongen toont geen enkel respect.”De chauffeur rijdt inmiddels weer op de bus. Strijbosch: “Gelukkig gaat het inmiddels weer beter met hem. Maar deze mishandeling heeft wel heel veel indruk op hem gemaakt.”