Vermiste Belgische vrouw (66) dood aangetroffen in zee op Tenerife

Buitenland
vrijdag, 03 mei 2024 om 12:06
andreas m vvrrcs6ecm unsplash
Het Spaanse Nationaal Centrum voor Vermiste Personen heeft gemeld dat de vrouw van een Vlaams echtpaar, dat eerder deze week als vermist werd opgegeven, is teruggevonden. De vrouw, 66 jaar oud, werd dood aangetroffen in zee, zo meldden Spaanse media donderdag.
Het Vlaamse echtpaar woonde al zestien jaar in Spanje en werd als vermist opgegeven in Callao Salvaje, op het Spaanse eiland Tenerife. Vrienden en familie van het echtpaar meldden dat ze voor het laatst op maandag 22 april een teken van leven gaven. De man die het zwembad van het echtpaar onderhield, ontdekte dat er licht brandde in hun huis, de achterdeur niet op slot was en de sleutels en de gsm van de man binnen lagen. Bovendien was de auto van het echtpaar verdwenen.
De Spaanse autoriteiten hebben woensdag gemeld dat de vrouw "gelokaliseerd" is, maar over de 71-jarige man is nog niets bekend. Afgelopen zaterdag werd een verminkt lichaam van een vrouw aangetroffen in zee, zonder benen, met maar één hand en met een zak over het hoofd. Spaanse media suggereren dat het om de vermiste Vlaamse vrouw gaat.
De ontdekking van het lichaam heeft geleid tot verdriet en schok in zowel de lokale als internationale gemeenschap. Het onderzoek naar de omstandigheden rondom haar dood en de vermissing van haar echtgenoot is nog steeds gaande. De Spaanse autoriteiten en de familie van het echtpaar hopen op verdere ontwikkelingen in de zaak om duidelijkheid te krijgen over wat er met het echtpaar is gebeurd.