Twee pitbulls bijten kindje van slechts 1 jaar dood

Buitenland
maandag, 22 april 2024 om 17:08
pitbull
Een vreselijke gebeurtenis schokte de stad Eboli in het zuiden van Italië toen een peuter van slechts 13 maanden oud maandagochtend het leven liet na een aanval door twee pitbulls.
Volgens berichtgeving van de Italiaanse krant Corriere della Sera raakten de moeder van het kind en een oom ook gewond bij de aanval.

Brute aanval

De tragedie ontvouwde zich toen de peuter door zijn oom werd vastgehouden, terwijl de twee pitbulls, die in de tuin van de woning liepen, zich plotseling op hen richtten toen de deur werd geopend. De honden vielen het kind aan en verwondden ook de moeder en de oom die wanhopig probeerden de honden af te weren. Helaas overleefde het kind de aanval niet.

Onderzoek naar de oorzaak

De honden waren eigendom van de eigenaars van de woning waar de moeder en haar zoontje verbleven. Getuigen hebben verklaard dat de honden nooit eerder agressief gedrag hadden vertoond. Het blijft onduidelijk wat de aanval heeft veroorzaakt, maar sommigen suggereren dat de honden het kind mogelijk als een 'speeltje' of een 'vreemd element' beschouwden, wat hun plotselinge agressie kan verklaren.
Beeld: ter illustratie