Dit is de bizarre prijs die je nu betaalt om je auto te parkeren bij Schiphol

Binnenland
maandag, 22 april 2024 om 18:16
ben koorengevel ztczusyqtxg unsplash
Voor vakantiegangers die terugkeren naar Nederland na een ontspannen reis, wacht er bij Schiphol een onaangename verrassing: explosief gestegen parkeerkosten. Wat voorheen een redelijk voordelige optie was, is nu een flinke kostenpost geworden.
Schiphol heeft de parkeertarieven explosief verhoogd, waardoor parkeren op de luchthaven een goudmijn voor hen is geworden. Volgens recente vergelijkingen door Vliegveldinfo.nl zijn de kosten het afgelopen jaar opvallend gestegen. Een week parkeren tijdens het hoogseizoen kost nu maar liefst 121 euro, een stijging van 31 procent vergeleken met voorgaande jaren.
De cijfers tonen aan dat de parkeerfaciliteiten op Schiphol een aanzienlijke bron van inkomsten zijn geworden, met een dagelijkse omzet van 330.000 euro en een jaaromzet van 150 miljoen euro. Deze sterke stijging plaatst niet alleen een extra last op reizigers, maar maakt ook parkeren zelf een grote kostenpost.
Voorheen waren de hoge kosten van vliegtickets en verblijf al een punt van zorg voor reizigers, maar nu voegen de parkeerkosten op Schiphol zich bij deze lijst. Wat voorheen een eenvoudig onderdeel van de reis leek, is nu een extra financiële last geworden voor vakantiegangers die terugkeren naar huis.