Te vroeg geboren baby wordt blauw en staat op het punt te sterven als haar tweelingzus haar een knuffel geeft en haar leven redt

Te vroeg geboren baby wordt blauw en staat op het punt te sterven als haar tweelingzus haar een knuffel geeft en haar leven redt

Dit ontroerende verhaal zegt veel over hoeveel kracht en energie we bezitten … en kunnen delen. Het begon allemaal met het gezonde verstand van een verpleegster. Zij is de reden waarom er tegenwoordig veel kinderen leven en dat zij in dit alles misschien wel de echte heldin is.

Dit ontroerende broer-zusverhaal kwam oorspronkelijk zo'n 20 jaar geleden aan het licht, maar ik kan het keer op keer lezen. Het is niet eenvoudig om verhalen als deze te vinden die bewijzen hoe krachtig liefde kan zijn.

Toen de tweeling Kyrie en Brielle Jackson 12 weken voor hun uitgerekende datum werden geboren en hun toekomst onzeker was. Moeder Heidi Jackson droeg haar babymeisjes slechts zes maanden voordat ze op 17 oktober 1995 werden afgeleverd op de NICU van een ziekenhuis in Westminster, Massachusetts.

De baby's werden rechtstreeks op de intensive care in aparte couveuses geplaatst om het risico op kruisbesmetting te voorkomen. Dit was toen de standaardprocedure en was dat al heel lang. Kyrie maakte goede vorderingen en kwam aan, maar de kleinere tweeling Brielle kwam niet in hetzelfde tempo aan als haar zus. Een maand na haar geboorte woog Brielle slechts twee pond en haar zuurstofgehalte was laag.

Op 12 november ging haar gezondheid achteruit. Ze raakte in kritieke toestand – haar medische team reageerde snel, maar niets hielp.

Met haar magere armen was Brielle blauw van het huilen en worstelde ze met haar hartslagverpleegkundige. Haar ouders keken met angst naar het hele gebeuren en dachten dat ze hun dierbare baby zouden verliezen.

Lees verder op de volgende pagina

Maar toen kwam een verpleegster, Gayle Kasparian, tussenbeide en besloot tegen het ziekenhuisprotocol in te gaan. Ze wilde iets proberen dat vrij algemeen was in Europa, maar onbekend in de Verenigde Staten. Het was echt tegen het ziekenhuisbeleid en de regels, maar Gayle was zo diepbedroefd dat ze besloot het een kans te geven.

Kasparian legde de kleinere tweeling bij haar zus in dezelfde couveuse, en wat er daarna gebeurde, wordt beschreven als een 'wonder'.

"Toen ik Brielle bij haar zus onderbracht, was het geweldig", vertelde Kasparian aan de lokale krant Telegram. “Ze kalmeerde meteen. Haar hartslag stabiliseerde en haar kleur veranderde.”

Binnen enkele minuten kalmeerde Brielle en werd haar zuurstofgehalte beter. Toen sloeg Kyrie haar kleine arm om haar kleine zusje heen, en gelukkig was er een fotograaf die een foto maakte van het kostbare moment - een foto die jarenlang iconisch zou zijn.

Te vroeg geboren baby wordt blauw en staat op het punt te sterven als haar tweelingzus haar een knuffel geeft en haar leven redt

Sindsdien hebben verpleegsters de eenvoudige "dubbele bedden" -techniek of een "reddingsknuffel" gebruikt bij andere premature tweelingen en drielingen. Voorheen werden te vroeg geboren broers en zussen in aparte couveuses gehouden om het risico op infectie te verkleinen.

De meisjes bleven twee maanden in het ziekenhuis voordat ze werden ontslagen.

Telegram & Gazette-fotoredacteur Chris Christo legde het beeld vast van de tweeling met Kyrie's magere arm om haar zieke zus geslagen; hij wist niet dat het over de hele wereld zou worden gedeeld en een cruciaal moment zou worden in de Amerikaanse geneeskunde.

Lees verder op de volgende pagina

De foto verspreidde zich later als een lopend vuurtje op internet en belandde eerder op de cover van Life en Reader's Digest. De media-aandacht voor ouders Heidi en Paul Jackson werd zo groot dat ze op een gegeven moment van telefoonnummer veranderden. Werkelijk iedereen wilde de ontwikkeling van de tweeling volgen.

Meer dan 20 jaar later en de identieke tweeling, nu vrouwen, zijn nog steeds heel dichtbij. In een interview met Kyrie en Brielle, toen ze tieners waren, zeiden de meisjes dat ze vaak over dezelfde onderwerpen praten terwijl ze dit ook toevoegen aan zingen.

Te vroeg geboren baby wordt blauw en staat op het punt te sterven als haar tweelingzus haar een knuffel geeft en haar leven redt

De meisjes zeiden destijds dat ze nog steeds gefascineerd zijn door hun verhalen en dat ze nog steeds knuffels delen, dicht bij elkaar blijven in moeilijke en gelukkige tijden.

Omdat hun verhaal veel harten heeft geraakt, is het in de loop der jaren vele malen gedeeld via sociale media. Maar helaas is niet alle informatie die er is correct. Sommige foto's van de volwassen tweeling zijn bijvoorbeeld niet echt Brielle en Kyrie. Mensen wilden misschien denken dat het Brielle en Kyrie waren, maar Brielle ging in 2017 naar de beurs en vroeg mensen om voorzichtig te zijn met wat ze delen.

”Om het voor eens en voor altijd te ontkrachten: de mensen op deze onderstaande foto zijn niet Kyrie Jackson en ik. We vinden het absoluut niet erg dat je onze foto's gebruikt voor je verhalen, en ik ben persoonlijk vereerd dat ons verhaal zoveel levens. We zouden het echter zeer op prijs stellen als de gebruikte afbeeldingen nauwkeurig waren. Het verhaal maakt net zo goed deel uit van wie we zijn als al het andere over ons. We zouden het op prijs stellen als dat gerespecteerd kan worden. Ik weet niet hoe deze twee personen in artikelen over ons naar voren zijn gekomen, of wie ze zelfs zijn, maar stop alsjeblieft met het gebruik van hun afbeelding in je artikelen over ons verhaal. Ik maak dit bericht openbaar in de hoop dat anderen op internet het kunnen zien. Bedankt”, schreef Brielle op haar Facebook-pagina.

Dit beeld zal de komende decennia de harten blijven verheffen; het is zo'n mooi beeld van liefde tussen broers en zussen en de kracht van liefde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Twee wielrenners doodgereden

Twee mannen in hun veertiger jaren zijn vanochtend overleden in de stad Gent in België, toen een auto zich op een groep van v...

Loodgieter gearresteerd nadat hij 1000 euro voor een kwartiertje werk vraagt

Op zaterdagavond 24 februari werd in Tilburg een man uit Amsterdam gearresteerd volgens een melding van een dubieuze activite...

Misdrijf niet uitgesloten: Onderzoek naar overlijden 61-jarige man in woning

Ridderkerk - Een 61-jarige man is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden na een reanimatie. Deze vond plaats in een wo...

Tragische dood na schietpartij: 26-jarige komt om het leven

Amsterdam - In de vroege ochtend van zondag 25 februari heeft er een schietincident plaatsgevonden op de Rhoneweg. Een 26-jar...

Maarten Dickhoff (44) al bijna een maand vermist

De politie is dringend op zoek naar Maarten Dickhoff uit Alphen aan den Rijn. De man van 44 jaar is vermist sinds 24 januari....

Lees meer