Poetin zegt dat hij met Trump samen zal werken als het gaat om het beëindigen van de oorlog

Buitenland
vrijdag, 05 juli 2024 om 16:16
putin
Vladimir Poetin heeft gezegd dat Rusland de verklaring van Donald Trump dat hij de oorlog zou kunnen beëindigen volledig serieus neemt, hoewel hij de exacte details van de voorstellen nog niet kent. De Amerikaanse presidentskandidaat beweerde eerder dat hij binnen 24 uur vrede zou kunnen bewerkstelligen als hij het Witte Huis bereikt.
Poetin zei tijdens een persconferentie in Kazachstan aan het einde van een regionale veiligheidsconferentie, nadat hem werd gevraagd naar de verklaringen van Trump, dat hij de oorlog in Oekraïne snel zou kunnen beëindigen als hij de race op het Witte Huis op 5 november zou winnen.
“Het feit dat de heer Trump als presidentskandidaat verklaart dat hij er klaar voor is en de oorlog in Oekraïne wil stoppen, nemen wij volkomen serieus”, aldus Poetin.
“Ik ben natuurlijk niet bekend met mogelijke voorstellen over hoe hij dit wil doen. Dit is de kernvraag. Maar ik twijfel er niet aan dat hij het oprecht meent, en wij steunen het (het idee om de oorlog te beëindigen). "