Oppas gaat gevangenis in: liet baby sterven ten gevolge van schedelbasisfractuur

Oppas gaat gevangenis in: liet baby sterven ten gevolge van schedelbasisfractuur

Een 32-jarige man uit de staat Washington komt hoogstwaarschijnlijk nooit meer vrij vanwege de gruwelijke daad die hij in november vorig jaar heeft begaan tegen een 1-jarige baby. De man was belast met de oppas van het kind, maar deze tragische gebeurtenis heeft het leven van de baby gekost.

Volgens zijn verklaring aan de politie was de man in slaap gevallen en ontdekte hij bij het ontwaken dat de baby al overleden was. Hij beweerde het levenloze kind onderaan de trap te hebben aangetroffen en belde meteen de moeder. Helaas kon medische hulp in het ziekenhuis het kleintje niet meer redden.

Uit een autopsie bleek dat het slachtoffer een schedelbasisfractuur had, en specialisten constateerden meerdere bloedingen, kneuzingen en snijwonden.

“Deze verwondingen kunnen niet zijn veroorzaakt door een val van de trap”, zo verklaarde openbaar aanklager Cailen Cecil.

Opmerkelijk is dat de vader van de jongen twijfels had over de houding en het gedrag van de verdachte, maar het ‘liet gaan’ omdat hij anders te laat op werk zou komen. Toen hij op zijn werk kennis nam van het incident en zich haastte naar het ziekenhuis werd hij echter alsnog ontslagen.

Eric B. zou de nacht voor de gebeurtenis een optreden hebben gehad met zijn band en onder invloed zijn van meerdere verdovende middelen, waaronder alcohol en marijuana. Naar zijn zeggen was hij in ‘heldere staat’ om voor de baby te zorgen.

De man hoorde de aanklacht moord tegen zich eisen.

Beeld: ter illustratie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties