Op 66-jarige leeftijd beviel een vrouw van haar eerste kind: dit is hoe hun leven er nu uit ziet

Buitenland
donderdag, 02 mei 2024 om 11:44
b4 9
De dag dat je moeder werd, zul je de rest van je leven herinneren. Een speciaal klein mensje dat van jou afhankelijk is, is zojuist op de wereld verwelkomd. Het is jouw verantwoordelijkheid om de ideale omgeving voor hen te bieden en te helpen bij het verwezenlijken van hun doelen.
Adriana Iliescu haalde in 2005 internationaal nieuws toen ze beviel van haar eerste kind. De oorzaak? Ze was 66 jaar oud.
Adriana ervoer uiterste vreugde bij de geboorte van haar dochter Eliza.
Na 17 jaar staat de bejaarde moeder opnieuw in de publieke belangstelling dankzij enkele veelbesproken nieuwe foto's van haar dochter.
Er zijn van die dagen die iemands leven totaal kunnen veranderen. Iedereen die ooit ouder is geweest, zal het er ongetwijfeld mee eens zijn dat het moment waarop u uw kind verwelkomt, onmogelijk te beschrijven is.
Het mooiste gevoel ter wereld is wanneer je voor het eerst dat schattige kind naar je ziet opkijken.
Sommige mensen worden vanaf hun geboorte vereeuwigd in geschiedenisboeken.
Dat maakte Eliza Iliescu mee toen ze in 2005 in Roemenië werd geboren. Dankzij haar heeft de moeder van het meisje geschiedenis geschreven.
Adriana Iliescu werd op 66-jarige leeftijd de oudste moeder ter wereld. Om voor de hand liggende redenen haalde de geboorte van Eliza de krantenkoppen, en Adriana kreeg daarvoor een plaats in het Guinness Book of World Records.
Omdat ze harde kritiek had gekregen nadat ze moeder was geworden, vertelde Adriana over haar ervaringen en vertelde ze in 2010 over het ouderschap. Ze werd door het publiek gezien als egoïstisch en overdreven oud.
“De spiegel is onaardig voor vrouwen, maar als we het over mijn energie hebben, dan voel ik me een jonge vrouw. Ik voel me alsof ik 27 ben en als ik me wat vermoeider voel, voel ik me alsof ik 37 ben. Ik ben gezonder dan vrouwen die meer dan half zo oud zijn als ik.”
“Mensen denken dat ze grappig zijn als ze me oma noemen, maar ik had Eliza niet om me er jonger uit te laten zien. Ik voel nooit mijn jaren.”
Adriana, die toen 71 was, maakte tijdens haar gesprek met de Britse krant ook bekend dat ze van plan was nog een kind te krijgen.
“Medisch gezien is het mogelijk”, zei ze. ‘Ik begrijp dat er in Engeland processen gaande zijn met een 70-jarige vrouw, dus het zou kunnen. Het gaat goed met mij en ik ben gezond en ik denk dat het mogelijk is om in de toekomst nog een kind te krijgen, maar op dit moment heb ik geen haast.”
Zoals de meeste moeders en dochters zijn Adriana en Eliza in de loop van de tijd een hechte band geworden. Eliza is een slim, grappig en ongelooflijk gelukkig jong meisje.
Hoewel veel mensen een mening hebben over Adriana’s leeftijd, benadrukt de moeder dat ze een uitstekende moeder is en op alle mogelijke manieren voor Eliza zorgt.
“Ik rook niet en ik drink niet. Als ik net zo lang leef als mijn ouders, zal Eliza twintig zijn tegen de tijd dat ik overlijd. Ik denk dat ik haar nog veel te geven heb.”
Adriana heeft er niet voor gekozen om op zo’n late leeftijd kinderen te krijgen. Adriana Iliescu moest als jonge bruid om medische redenen een abortus ondergaan. Haar echtgenoot verliet haar toen ze 24 was.
Adriana concentreerde zich vervolgens op andere aspecten van haar leven, waaronder haar werk als professor aan een universiteit in Roemenië.
‘Terwijl ik aan het werk was, kon ik niet eens aan een kind denken.’
“Maar vanaf mijn 37e, nadat ik was gepromoveerd, was ik klaar om een kind te krijgen. Maar IVF bestond toen nog niet.”
Toen in-vitrofertilisatie in Roemenië mogelijk werd, was Adriana 57 jaar oud. Ondanks dat ze therapie kreeg, eindigde Adriana’s eerste zwangerschap in 2000 in een miskraam.
Haar verlangen om moeder te worden zorgde ervoor dat velen haar de rug toekeerden. Ze geloofden dat Adriana immoreel handelde, maar ze gaf nooit op en bleef sterk in haar verlangen om moeder te worden.
Nadat ze therapie had gezocht bij Dr. Bogdan Marinescu in Boekarest, werd Eliza uiteindelijk geboren. In werkelijkheid verwachtte Adriana een drieling, maar alleen Eliza kwam er levend uit nadat twee van de andere kinderen in de baarmoeder waren overleden. Helaas bracht ze veel tijd door op de NICU vanwege haar vroeggeboorte.
Maar al snel had ze zich ontwikkeld tot een veerkrachtig meisje, en Adriana, die extreem religieus was, wilde haar dochter dopen. Helaas waren enkele religieuze groeperingen er tegen dat Adriana op zo'n hoge leeftijd een kind zou krijgen. Adriana kreeg vreemde blikken van de nonnen bij de doop van Eliza, en iemand noemde haar zelfs ‘de creatie van donkere energie’.
Eliza is volgens Adriana een geschenk van God.
In 2022 is het 17 jaar geleden dat Adriana beviel van haar eerste kind. Ondanks dat Adriana vaak wordt aangezien voor de oma van Eliza, beleven ze nu samen een fantastische tijd.
De ervaren moeder voelt zich echter zowel lichamelijk als geestelijk nog steeds fantastisch. Ze heeft veel liefde te geven, en dat is wat je nodig hebt om een kind groot te brengen.
Adriana schrijft nog steeds op 83-jarige leeftijd. Ze heeft meer dan 25 romans voor kinderen geschreven en beweert in goede gezondheid te verkeren. Ondanks dat ze een geweldige moeder lijkt te zijn, blijft ze in Boekarest werken als deeltijdprofessor.
Bovendien heeft Adriana ervoor gezorgd dat de toekomst van Eliza in goede handen is.
Adriana sloot een deal met de dokter toen ze besloot IVF te gebruiken. Als Adriana sterft, zal hij fungeren als peetvader en wettelijke voogd van het meisje.
Eliza, die 17 jaar oud is, wil studeren en gaan studeren, maar Adriana wil het persoonlijke leven van haar familie voorlopig stil houden. Eliza is een erelijststudent die de scholastische erfenis van haar moeder voortzet.
Ze leek beter te presteren dan vele anderen van tussen de 25 en 30 jaar. Zonder afleiding van buitenaf is ze TOEGEWIJD aan haar kind. Haar dochter heeft een geweldige geest en lijkt behoorlijk tevreden, vrolijk en veelzijdig.