Ons babymeisje van nog geen pond, met minder dan 20% overlevingskans, zij heeft het gemaakt. Ze heeft het overleefd.

Ons babymeisje van nog geen pond, met minder dan 20% overlevingskans, zij heeft het gemaakt. Ze heeft het overleefd.

“Mijn kleine meid had geen overlevingskans. Hoe kan een baby van 14,5 ounce overleven? Doktoren hadden haar geen kans gegeven, geen hoop.

Mijn zwangerschap kwam voor iedereen als een schok, ook voor mezelf. Ik kreeg de diagnose PCOS, Polycysteus Ovarium Syndroom, wat vaak leidt tot onvruchtbaarheid. Afgezien van mijn onvruchtbaarheidsproblemen, kreeg mijn man ook te horen dat hij een kleine kans had om kinderen te krijgen. Ondanks alle verwachtingen ontdekten mijn dokters dat ik zwanger was. Mijn babymeisje was zelfs al 7 weken zwanger. Aanvankelijk kon niemand het geloven. De doktoren hebben zelfs een echo gemaakt om te zien of het een cyste was, omdat ik gewoon onmogelijk zwanger kon zijn. Ik heb zelfs meerdere zwangerschapstesten gedaan, die allemaal negatief bleken! Tot ieders verbazing was er een klein hartje te horen. Dat moment veranderde alles.

Bij de controle van 12 weken vonden de artsen echter een bloedstolsel in de baarmoeder. Ze noemden het een subchorionische bloeding. Ik kreeg bedrust en werd nauwlettend in de gaten gehouden. Maar na 18 weken was het stolsel verdwenen! Ik vond dit prachtig nieuws. Ik kon zien dat de echoscopist bezorgd was toen ze de anatomische scan voortzette. Ik wist dat ze niets kon zeggen, maar dat hoefde ook niet. Haar gezicht zei alles. De OB vertelde ons dat ons kleine meisje 3 weken achterliep met groeien en heel weinig vruchtwater had. We werden doorverwezen naar een risicospecialist.

Ons babymeisje van nog geen pond, met minder dan 20% overlevingskans, zij heeft het gemaakt. Ze heeft het overleefd.

De eerste risicospecialist die ik zag zei dat er minder dan 20% overlevingskans was. Ik kon mijn oren niet geloven toen hij me vertelde dat ik jong was en dat ik het dus gewoon opnieuw moest proberen. Mijn hart viel op de grond. Ik wilde schreeuwen en huilen. Ik vroeg God: 'Waarom zou je ons zegenen met dit kleine meisje, alleen maar om haar weg te nemen?' Ik geef toe dat ik boos werd, maar die woede veranderde in vastberadenheid. Ik wilde een andere mening. Helaas was er tegen die tijd minder dan 1 cm vruchtwater. De groei van mijn baby bleef verder achterlopen. Alles wat de tweede specialist me vertelde, waren de tekenen van een miskraam en toen stuurde hij me op weg. Hij zei dat ik over een paar weken terug moest komen om te controleren of er een hartslag was. Ik was buiten mezelf van verdriet en ongeloof.

AI had zin om op te geven. Ik huilde, schreeuwde en brak. Ik herinnerde me dat wanneer ik op mijn zwakst ben, Gods kracht doorschijnt. Met elke voorbijgaande week kreeg ik een beetje meer hoop. Een beetje meer geloof. Hoewel het steeds erger werd, wist ik dat ik niet kon opgeven. God heeft mij niet voor niets gekozen om haar moeder te zijn. Adalee raakte steeds verder achter in haar groei. Het vruchtwater steeg maar daalde altijd. Ik had 3 keer per week een afspraak met de specialist om de voortgang te monitoren. Elke afspraak zei de specialist dat ik me op het ergste moest voorbereiden. Na 26 weken kreeg ik van de specialist te horen dat de doorbloeding van de navelstreng in het gedrang kwam en dat ik hoogstwaarschijnlijk binnen 24 uur een miskraam zou krijgen.

Ik kan niet uitleggen wat er gebeurde, maar op dat moment had ik een kracht die niet de mijne was. Ik wist dat het tijd was om te vechten. Op dit punt in de zwangerschap was mijn baby niet eens wat zij als een levensvatbaar gewicht beschouwden. Ze vertelden me dat ik een keuze had; ze konden alles doen wat in hun macht lag om haar te redden, of niets doen. Mijn dokter moedigde me aan om haar te laten gaan en probeerde me te vertellen dat de bevalling te veel stress zou veroorzaken op haar broze lichaam en dat het niet menselijk zou zijn om haar dit te laten doorstaan. Ik hoefde niet twee keer na te denken. Ik vroeg ze om alles te doen wat ze konden om mijn dochtertje te redden. Iets in mijn buik zei dat ik voor haar moest vechten, dus dat bleef ik doen.

Ik werd opgenomen in het ziekenhuis en kreeg bedrust. De doktoren waren ervan overtuigd dat ik de 72 uur niet zou halen zonder daartoe gedwongen te worden. Ondanks alle verwachtingen werden drie dagen een week en één week drie. Er waren veel angsten waarbij haar hartslag onder de 50 zou dalen. Meerdere keren was ik klaar voor een keizersnede, maar Adalee bracht haar hartslag altijd weer omhoog. Toen we 4 weken in het ziekenhuis naderden en ik 29 weken zwanger was, woog Adalee uiteindelijk 16 ons. Het lijkt misschien niet veel, maar voor ons was dit een groot probleem. De volgende dag op de echografie bewoog Adalee helemaal niet en was er geen meetbaar vruchtwater. Het was tijd.

Ons babymeisje van nog geen pond, met minder dan 20% overlevingskans, zij heeft het gemaakt. Ze heeft het overleefd.

Op 22 juni 2017, na 29 weken, 5 dagen zwangerschapsduur, ben ik bevallen van onze dochter. Ze woog zelfs minder dan de oorspronkelijke schatting - slechts 14,5 oz. Toen het team haar afleverde, zeiden ze dat alles onder een pond niet levensvatbaar was, maar gelukkig volgden ze mijn wensen op en bleven ze aan haar werken en deden ze alles wat ze konden om mijn kleine meid te helpen. De eerste keer dat ik haar zag, had ze een doorzichtige huid en ik kon elk bot in haar lichaam zien, samen met de lussen van haar darmen. Ik kon niet geloven dat ze hier aan het vechten was. Ik kon niet geloven dat een kind ter grootte van een blikje cola leefde. Niemand anders kon het ook geloven.

Ons babymeisje van nog geen pond, met minder dan 20% overlevingskans, zij heeft het gemaakt. Ze heeft het overleefd.

Adalee werd overgeplaatst naar Children's Healthcare of Atlanta toen ze 4 dagen oud was. Het was veruit de engste dag van mijn leven. Ze plaatsten een centrale lijn bij het nieuwe ziekenhuis. Haar kleine lijfje kon de verdoving om de lijn te plaatsen niet aan, dus moesten ze haar intuberen. Het brak me om mijn dochter te zien met zoveel buisjes en draden aan haar vastgemaakt.

Ons babymeisje van nog geen pond, met minder dan 20% overlevingskans, zij heeft het gemaakt. Ze heeft het overleefd.

De dagen kropen langzaam voorbij in de NICU. Ze bleef aankomen, maar het voelde als een eeuwigheid voordat ze zelfs maar een pond sloeg. We konden haar niet eens vasthouden tot ze 3 weken oud was. Laat me je vertellen, het was het beste gevoel ter wereld toen we dat eindelijk deden. We wisten dat er veel obstakels in het verschiet lagen. We kregen te horen dat de gezondheid van onze baby een gekke achtbaan zou zijn en dat we altijd voorbereid moesten zijn op het ergste. Door vele gebeden en slapeloze nachten ontdekten we echter dat de reis in plaats daarvan meer een lange zware strijd was. We wachtten op een diagnose van een hersenbloeding of dat ze een operatie aan haar darmen moest ondergaan, maar die kwam nooit. De doktoren vertelden ons dat het ongehoord was om een baby zo klein geboren te zien worden en geen complicaties te hebben behalve dat hij moest groeien. Onze dokter noemde haar een superster.

Ons babymeisje van nog geen pond, met minder dan 20% overlevingskans, zij heeft het gemaakt. Ze heeft het overleefd.

Uiteindelijk kreeg ze het gewicht dat ze nodig had. Met een gewicht van twee pond werd onze kleine meid geëxtubeerd. Maar net als de rest van de zwangerschap, de bevalling en de eerste levensweken was dit geen gewone gebeurtenis. Adalee was koppig en moest de dingen op haar manier doen. Ze besloot zichzelf te extuberen. Haar arts wilde pas extuberen als ze minstens 3 pond was, maar Adalee had een ander plan. Ze bleef groeien en bloeien. Toen ze 3 maanden oud was, had Adalee geen ademhalingsondersteuning meer!

Adalee werd elke dag sterker maar we moesten nog steeds het wachtspel spelen om haar eindelijk mee naar huis te nemen. Ze kreeg haar voeding en melk uit een voedingssonde tot ze op 3 maanden oud voor het eerst uit een fles dronk. Haar verpleegsters moesten het constant blijven vervangen. Ons meisje was behoorlijk handig en haalde altijd haar slangetjes tevoorschijn en trok de draden van haar hartmonitor eraf.

Ons babymeisje van nog geen pond, met minder dan 20% overlevingskans, zij heeft het gemaakt. Ze heeft het overleefd.

Eindelijk, na 106 ondragelijke dagen in de NICU, konden we eindelijk onze kleine meid mee naar huis nemen. Adalee woog 4 pond 4 ons bij ontslag. Ze werd naar huis gestuurd met een voedingssonde die kort na thuiskomst werd verwijderd. Ze bleef op haar hartmonitor omdat ze zo klein was. Zodra ze thuiskwam, begon onze kleine meid echt te bloeien.

Het is 9 maanden geleden dat Adalee naar huis is gebracht en ik ben zo blij te kunnen melden dat het goed met haar gaat. Ze is nu een jaar oud en weegt 12 pond. Ja, ze is nog vrij klein, maar ze komt er wel. Ze ligt niet meer op haar apneumonitor en haar ROP is bijna vanzelf opgelost, er is geen operatie nodig. Adalee heeft alle verwachtingen overtroffen en alle verwachtingen overwonnen. Al haar doktoren zijn erg onder de indruk van haar vooruitgang. Zeggen dat we gezegend waren met een wonder is een understatement. Ik kan alleen maar hopen op verdere vooruitgang en groei voor onze kleine terwijl ze blijft groeien. Ons meisje van 14,5 ounce, met minder dan 20% overlevingskans, heeft het overleefd. Zij heeft het gemaakt. Ze heeft het overleefd. Hoewel ze misschien klein is, is ze fel.

Ons babymeisje van nog geen pond, met minder dan 20% overlevingskans, zij heeft het gemaakt. Ze heeft het overleefd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties