Mysterieuze grote stalen bal spoelt aan op Japans strand

Mysterieuze grote stalen bal spoelt aan op Japans strand

Een mysterieuze ijzeren bal van bijna 1,5 meter breed werd deze week gevonden op een strand in Hamamatsu City, Japan. Ambtenaren haastten zich om ervoor te zorgen dat de gigantische bal geen bom was, volgens de Japanse omroep NHK, die video vrijgaf waarop de politie hem onderzoekt.

De bal is geen bom, zeiden ambtenaren, maar de oorsprong is nog onbekend. De eigenaardige bol, die hol en zandkleurig is, heeft de lokale bevolking en gebruikers van sociale media verbijsterd.

De bal werd volgens NHK voor het eerst opgemerkt door een buurtbewoner. Wetshandhavers sloten het strand af terwijl ze het object onderzochten en röntgenfoto's maakten, omdat ze het veilig achtten. Het zal binnenkort van het strand worden verwijderd, zeiden de lokale autoriteiten.

Een lokale man vertelde NHK dat hij naar het strand kwam om te rennen en verrast was door alle aandacht voor de bal, omdat hij beweerde dat hij er al een maand lag. "Ik probeerde het te duwen, maar het wilde niet wijken."

Verdachte objecten die over de hele wereld zijn gespot, hebben de afgelopen dagen de krantenkoppen gehaald - voornamelijk zogenaamde "spionageballonnen" uit China. Een ballon die eerder deze maand boven Montana werd gespot, baarde zorgen toen de Amerikaanse regering zijn pad boven de VS volgde. De ballon werd neergeschoten voor de kust van South Carolina en teruggevonden in de Atlantische Oceaan.

Er zijn meer ballonnen gespot op vijf continenten en het Pentagon zei dat de neergeschoten ballon voor de kust van South Carolina deel uitmaakt van een "groter Chinees surveillanceballonprogramma" dat al enkele jaren actief is.

China zegt dat de ballon een weerapparaat is dat uit koers is geraakt.

Hoewel de bal die op het strand in Japan verscheen geen zwevende ballon is, komt hij op een moment van verhoogde bezorgdheid over niet-geïdentificeerde objecten.

China en Japan hielden woensdag ook veiligheidsbesprekingen - hun eerste in vier jaar, volgens BBC News. Japan uitte zijn bezorgdheid tegenover China over de ballonnen, die sinds 2019 boven Japan zijn verschenen.

Volg ons ook op Instagram voor het laatste en belangrijkste nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties