Lockdown in Tsjechië waarschijnlijk opgeheven nadat het parlement weigert in te stemmen met verlenging

Lockdown in Tsjechië waarschijnlijk opgeheven nadat het parlement weigert in te stemmen met verlenging

Wetgevers van de Tsjechische Tweede Kamer stemden donderdag tegen het verlengen van de noodbevoegdheden na 14 februari, wat betekent dat een landelijke avondklok, een verbod op openbare bijeenkomsten en de sluiting van niet-essentiële bedrijven vanaf volgende week niet langer afdwingbaar zijn. Restaurants zullen waarschijnlijk dicht blijven en andere maatregelen zouden onder andere wetgeving van kracht kunnen blijven.

De noodvoorzieningen werden neergehaald nadat de minderheidsregering van premier Andrej Babis de oproepen tot herziening van alle huidige Covid-19-maatregelen had afgewezen, evenals een betere compensatie voor mensen die door de regels werden getroffen, waaronder ondernemers en degenen die gedwongen waren zichzelf te isoleren. De Communistische Partij, die vorige maand de verlenging van de noodtoestand steunde, onthield deze keer haar steun aan de regering en zei dat niet was voldaan aan haar eisen om scholen en skiliften te heropenen.

Lees verder bij de bron: https://www.rt.com/news/515330-czech-parliament-vote-emergency-covid/

LEES OOK: Prinses Mabel gooit miljoenenvilla tegen de vlakte

Beeld: Unsplash

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties