'Klimaatbeschermer' Von der Leyen pakt privéjet voor vlucht van 50 kilometer

'Klimaatbeschermer' Von der Leyen pakt privéjet voor vlucht van 50 kilometer

De voorzitter van de Europese Commssie, Ursula von der Leyen, praat veel en graag over klimaatbescherming. Dat ze het zelf niet zo nauw neemt het klimaat blijkt echter uit een analyse van de Britse krant ’The Telegraph’. De commissievoorzitter blijkt namelijk opvallend vaak gebruik te maken van privéjets.

Uit een analyse van de Britse krant blijkt dat Von der Leyen, vanaf haar aanstelling in december 2019, voor 18 van haar 34 officiële reizen een privévliegtuig bestelde. De kortste vlucht die von der Leyen in een privévliegtuig maakte was volgens The Telegraph een vluchtje van ongeveer 50 kilometer tussen Wenen en Bratislava. Deze vlucht maakte de commissievoorzitter tijdens een rondreis langs verschillende Europese hoofdsteden om plannen voor het herstel van het coronavirus te laten ondertekenen. De rit tussen de hoofsteden van Oostenrijk en Slowakije duurt met de auto ongeveer 1 uur.

Tijdens een soortgelijke reis nam Von der Leyen ook een privévliegtuig tussen Lissabon en Madrid, een vlucht van ongeveer 500 km. Volgens een woordvoerder van von der Leyen waren deze reizen „niet haalbaar met commerciële vluchten.”

Volgens deskundigen stoten privéjets - per persoon per mijl - maar liefst 20 keer meer koolstofdioxide uit dan gemiddelde commerciële vluchten, en zelfs 50 keer meer dan treinen.

Lees verder bij de bron

Beeld: Unsplash

Lees meer over:
Europese Unie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties