Brandweer in New York tolereert geen vaccinatieplicht: 26 kazernes gesloten

Buitenland
zondag, 31 oktober 2021 om 9:31
john jemison Gc eArUGwbE unsplash scaled
Brandweermannen in New York protesteren massaal tegen de ingevoerde vaccinatieplicht, dit resulteerde dit weekeinde in de sluiting van 26 brandweerkazernes in de gehele stad. Honderden brandweerlieden meldden zich ziek.
Brandweerlieden die zich niet willen vaccineren mogen vanaf aankomende maandag ook niet meer werken. De medewerkers moeten dan ten minste een coronaprik hebben gehad. Veel brandweerlieden willen geen prik, bijvoorbeeld omdat ze al een natuurlijk immuniteit opgebouwd hebben door een eerdere infectie . Doordat het brandweerkorps nu massaal thuisblijft kampt de hulpddienst met een ernstig personeelsgebrek. Uit protest bleven velen in het weekend al 'ziek' thuis, de enige redelijke en tijdelijke oplossing om ontslag te vertragen.
Stadsdeelvertegenwoordigers geven burgemeester Bill de Blasio de schuld van de sluiting. Met zijn beslissing om coronaprikken te verplichten „overschrijdt De Blasio zijn mandaat”, vindt bijvoorbeeld stadsdeelvoorzitter Nicole Malliotakis uit Brooklyn. In haar district zijn vijf kazernes gesloten. „Als de daardoor tragere aanrijtijd van onze brandweerwagens leidt tot een catastrofe, komt dat volledig op het conto van de burgemeester”, zo vindt zij.
In plaats van dat brandweercommandant Daniel A. Nigro begrip toont en praat met zijn medewerkers reageert hij vol onbegrip en gekrenkt. Nigro dreigt met ’consequenties’ als ze niet weer aan het werk gaan.
Beeld: Unsplas | Bron: Telegraaf