Kleuter verdronken na vreselijk ongeval in zwembad

Buitenland
dinsdag, 02 juli 2024 om 18:25
policie scaled
In Zandvoorde, een dorp in de Belgische gemeente Oostende, heeft zich een hartverscheurend incident voorgedaan. Een jongetje van bijna twee jaar oud is overleden nadat hij zaterdagmiddag in het zwembad van zijn thuis viel. Ondanks verwoede pogingen van buren om het kind te reanimeren, overleed hij maandagochtend in het ziekenhuis.
Het ongeval vond plaats rond 12.30 uur op zaterdag. Het jongetje, één jaar en elf maanden oud, was even uit het zicht van zijn moeder verdwenen. Hij klom op de rand van het zwembad in de tuin, een opzetbad, en viel in het water. Zijn vierjarige broertje ontdekte hem kort daarna en alarmeerde hun moeder. In paniek rende de moeder met haar zoon de straat op, waar buren direct te hulp schoten en met reanimatie begonnen. Hulpdiensten namen het over en brachten het jongetje met spoed naar het ziekenhuis. Ondanks dat hij twee dagen lang vocht voor zijn leven, overleed hij maandagochtend aan zijn verwondingen.
Het parket van Brugge is op de hoogte gebracht van het incident en heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte omstandigheden van het ongeval. "Alles wijst momenteel op een zeer tragisch ongeval," verklaarde woordvoerster Griet De Prest. De autoriteiten zullen de zaak verder onderzoeken om alle details rondom deze tragische gebeurtenis duidelijk te krijgen.