Italië gaat mogelijk vaccinatie verplichten

Italië gaat mogelijk vaccinatie verplichten

De enige beperking zou de leeftijd zijn. Het land is ook van plan boosterdoses in te voeren.

Italië kan uiteindelijk de verplichte vaccinatie tegen COVID-19 invoeren voor alle Italianen op leeftijd, zei de Italiaanse premier Mario Draghi gisteren, meldde persbureau Reuters. Bovendien zullen later deze maand in Italië boosterdoses van coronavirusvaccins voor kwetsbare mensen van start gaan, zei Draghi.

De Italiaanse regering heeft al een verplichte vaccinatie voor gezondheidswerkers ingevoerd, maar Draghi is van mening dat iedereen zich moet laten vaccineren zodra de Europese gezondheidsautoriteiten hun volledige goedkeuring geven aan de vaccins.

Het Europees Geneesmiddelenbureau heeft vier noodvaccins goedgekeurd, merkt Reuters op.

De mogelijke invoering van verplichte vaccinatie zal waarschijnlijk op ernstige tegenstand stuiten in Italië, waar de scepsis over alle soorten vaccins de afgelopen tien jaar is toegenomen en waar gezondheidsdeskundigen die vaccinatie promoten verbaal zijn beledigd en bedreigd door tegenstanders van vaccins omdat zij dwang aan de bevolking wensen op te leggen. Veel doktoren spreken zich uit tegen de verplichte vaccins.

Help ons in de strijd om onafhankelijke journalistiek te bedrijven, word lid van ons Telegram kanaal

Beeld: Unsplash

Lees meer over:
vaccinatie Italië verplichting

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties